Кампания за спасяването на кораба Радецки организират няколко неправителствени организации.

...
Кампания за спасяването на кораба Радецки организират няколко неправителствени организации.
Коментари Харесай

Търсят се 250 000 лв. за ремонта на Радецки

Кампания за спасяването на кораба " Радецки " провеждат няколко неправителствени организации. Корабът-музей се нуждае от средства, с цел да премине механически обзор, който е наложителен на всеки 5 години.

Русе

Божин Божинов, капитан на парахода: Корабът " Радецки " е към този момент на 70 години.

" Радецки " е единственият плаващ кораб-музей в Европа. На всеки пет години обаче той се среща с еднакъв проблем - неналичието на средства за механически обзор.

Александър Николов, ръководител на Сдружение " Енергийно бъдеще за България ": За да продължи плаването на кораба, са нужни едни средства, значително средства, по предварителни планове от порядъка на 250 000 лв..
" Радецки " плува гордо освен в стихотворенията, учени наизуст. Ученици от цялата страна стигат до Козлодуйския бряг, с цел да си напомнят историята.
Божин Божинов, капитан на парахода: Децата на България го желаят. Тук са съхранени националния дух на българина, традициите и загатна за нашата славна история.
Дарителската акция е към този момент факт. Но оттатък молбата към всички жители, прозира още един апел и той е към страната - националните институции да стартират да се грижат за кораба-музей.

Боян Ботьов, ръководител на Фондация " Христо Ботев ": Да няма горчивото чувство в обществото, че тези институции нямат съответно отношение към културните монументи на България.
И опазването на историята да не виси на косъм на всеки 5-години.

Дарителската акция ще продължи до 3-ти март.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР