Кампаниите за намаления и промоции са характерни в периодите, когато

...
Кампаниите за намаления и промоции са характерни в периодите, когато
Коментари Харесай

Вижте кои са най-честите заблуди при намаления и промоции

Кампаниите за понижения и промоции са присъщи в интервалите, когато се сменят сезоните и магазините би трябвало да освободят място за новите сбирки, осведоми КЗП.

Но те са постоянно употребен от търговците способ за привличане на клиенти при предлагането на най-широка гама артикули целогодишно. Такива акции постоянно дават опция за преференциални покупки с отстъпка от постоянните цени на стоките. Понякога обаче търговците си служат с разнообразни трикове и неточно внушават, че дават опция за извършване на покупки по-евтино от тях спрямо други интервали. За това предизвестява Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) и дава образци за най-честите установявани и забранявани от нея заблуди при провеждането на сходни акции.

Сред прилаганите от търговците хитрости при сезонни понижения на дрехи е слагането на огромни надписи на витрините на магазините с внушителни проценти отстъпки, които обаче се оказва, че важат за доста стеснен подбор от предлаганите групи продукти или за единични бройки. В други случаи не е задоволително ясно при какви условия потребителят може да се възползва от обявеното понижение или пък отстъпките не се ползват по този начин, както са оповестени. В последните години десетки сходни практики са прекъснати след намесата на контролния орган.

Има и други клопки при провеждането на промоции и понижения, които Комисията открива и не разрешава целогодишно и които могат да се срещнат и по време на сезонните акции. Например, разпространението на рекламни брошури, в които не са посочени правилно обхванатите от акцията артикули или пък се дава подвеждаща информация за основни характерности на предлаганите понижени продукти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР