Камион с българска регистрация, в който са били превозвани нелегално

...
Камион с българска регистрация, в който са били превозвани нелегално
Коментари Харесай

Задържаха нелегално превозвани коне на Дунав мост

Камион с българска регистрация, в който са били транспортирани незаконно 5 коня, задържаха чиновниците на Гранична полиция в Русе. Шофьорът му, който е румънски жител, не е показал нужните документи за произхода на животните. Ако не се обясни какъв е той, конете може да бъдат евтанизирани.

Русе

Извиканите на граничния пункт ветеринари открили, че конете са без идентификация, липсват документи за благосъстоятелност, генезис и здравословно положение. Те са съставили акт на водача, тъй като няма публикуван и лиценз за транспорт. Според Областната дирекция по сигурност на храните в Русе, животните евентуално са от Румъния, където е публикувана заболяването инфекциозна анемия по конете. Тя била рискова и за хората.
Георги Дяков, шеф на Областна дирекция по сигурност на храните, Русе: Тия животни са сложени под възбрана до изясняване и показване на нужната документи.
В момента конете са в камиона под денонощна защита на територията на карантинната база на Агенцията по сигурност на храните в Русе.
Георги Дяков, шеф на Областна дирекция по сигурност на храните, Русе : Чакаме притежателя, тъй като животните може да са нападателни, когато притежателят пристигна или този, който е притежател на транспортното средство пристигна, отвори кабината, ще може да бъде осъществен някакъв обзор на тези животни. "
До момента за ориста на конете се е интересувал мъж от разградско, който твърдял, че те са транспортирани за него. Ветеринарните управляващи са му дали период до на следващия ден на обяд да показа нужните документи, в противоположен случай ще пристъпят към умъртвяването им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР