Камион, превозващ сирийски мигранти, за които се смята, че са

...
Камион, превозващ сирийски мигранти, за които се смята, че са
Коментари Харесай

Камион с мигранти се преобърна в Северна Македония, 35 ранени

Камион, пренасящ сирийски мигранти, за които се счита, че са влезнали от прилежаща Гърция, се прекатурна в Северна Македония, като рани 35 души, заяви полицията.

В изказване на полицията се споделя, че по време на злополуката късно в сряда край южното село Марвинци в тежкото транспортно средство са пътували 49 души. Според тях един от ранените мигранти е в тежко положение. Причината за злополуката е неразбираема.

Ранените 35 мигранти са били откарани за лекуване в лечебни заведения в южните градове Струмица и Гевгелия. Останалите са били отведени в център за задържане в Гевгелия в очакване на депортиране в Гърция.

Шофьорът на камиона, за който полицията счита, че е член на група за трафик на мигранти, е избягал пешком.

Полицията заяви, че се допуска, че мигрантите са се насочили на север към прилежаща Сърбия, с цел да продължат оттова към по-богатите европейски страни.

Облекчаването на рестриктивните мерки за пътешестване, наложени по време на пандемията COVID-19, докара до това, че от ден на ден мигранти се пробват да употребяват балканския маршрут към Европа, преминавайки през Турция и Гърция към Северна Македония и Сърбия.

По думите на говорителката на полицията Сузана Праник от началото на годината полицията е предотвратила противозаконното влизане в страната на повече от 11 500 души - 88% от тях от Гърция.

За същия интервал полицията е арестувала 62-ма обвинени за трафик на мигранти - 15 от тях са непознати жители.

По данни на Праник броят на идващите мигранти се е удвоил в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Те са най-вече с генезис от Пакистан, Сирия и Индия, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР