Камион е заснет вчера да разнася чувалите из целия ж.к.“Славейков“

...
Камион е заснет вчера да разнася чувалите из целия ж.к.“Славейков“
Коментари Харесай

Вижте как бургаски тарикати изхвърлят нерегламентирано строителни отпадъци

Камион е сниман през вчерашния ден да разнася чувалите из целия ж.к. “Славейков “

Забелязвали ли сте, че в последно време все по-често може да видите до контейнерите чували със строителни боклуци?

Оказва се, че гастролиращи строителни бригади или самосиндикални майстори припечелват на гърба на клиенти си, таксувайки им изхвърлянето на строителните боклуци на сметището, само че действително разнасяйки ги по контейнерите в целия град.

Читател на Флагман.бг изпрати забавно видео, снимано до блок 10 в ж.к. “Славейков “ през вчерашния ден.

„ Този камион мина през най-малко 4 контейнера, спираше, оставяше по два-три чувала до контейнера и продължаваше. В резултат на „ обхода “, целият регион бе отрупан със строителните материали и отпадъци. На няколко места чувалите даже не бяха завързани и съвсем незабавно се изписаха на земята, създавайки ужасна нечистотия “, написа ни Николай Василев за рубриката „ Вашият сигнал до Флагман.бг “.

Той ни изпрати и това видео:



Община Бургас, взаимно със сметопочистващата компания „ Нелсен Чистота “ имат най-добрата стратегия за извозването на строителни боклуци в България, която е изцяло безвъзмездна . Мнозина се възползват от тази опция.

„ Всеки притежател на жилище има право да се възползва от тази услуга един път годишно. Телефоните за поръчка са посочени в уеб страницата на Община Бургас, както и на огромна част от контейнерите. Предстои да сложим още по-ярки стикери, с цел да предупредим жителите, че не е редно да изхвърлят строителните боклуци в контейнерите или до тях “, разяснява пред Флагман.бг зам.-кметът по стратегическо развиване и екология, цифровизация и акомодация към измененията на климата Весна Балтина.

Тя посочи, че санкциите са много сериозни и прикани жителите, които станат очевидци на сходни нарушавания да подават сигнал на горещия телефон на Община Бургас, с цел да може нарушителите да бъдат глобени.

От „ Нелсен Чистота “ оповестиха за Флагман.бг, че дневно получавали сред 3 и 10 поръчки за изхвърлянето на боклуци от битови поправки в Бургас. И приканват за уместност, тъй като сходно прахосване на боклуците, каквото се случи през вчерашния ден в ж.к. “Славейков “ основава и за тях проблеми.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР