Камила завърши трансформацията си от любовница на бъдещия крал през

...
Камила завърши трансформацията си от любовница на бъдещия крал през
Коментари Харесай

Камила става официално кралица

Камила приключи трансформацията си от държанка на бъдещия крал през английска кралица консорт до пълноправна кралица, защото през днешния ден, 6-и май, настъпи денят и на нейната коронация, оповестяват ДПА и Българска телеграфна агенция.

Бившата госпожа Паркър Боулс ще бъде помазана и коронована в лондонското Уестминстърско абатство по време на историческа гала, наситена с история и маркирана с огромна показност.

Официалната покана за деня на корнацията, редът на службата, молитвите на Англиканската черква и сувенирите от Кралската сбирка - всички те приветстваха Камила като „ кралица Камила “.

Бъкингамският замък разгласява известие в Туитър късно в навечерието на коронацията, като за първи път употребява словосъчетаниета „ кралица Камила “ в формалния акаунт на монархията в обществената мрежа.

Споделяйки фрагменти от флоралното величие и сцената на коронацията, постът гласеше: „ Уестминстърското абатство е готово за #Крононацията на крал Чарлз Трети и кралица Камила “.

Години на диспути последваха сватбата на Камила с тогавашния принц на Уелс през 2005 година, когато помощници обявиха, че тя „ има намерение “ да бъде известна като „ принцеса консорт “, когато брачният партньор ѝ стане монарх.

Покойната кралица Елизабет Втора поддържа Камила да бъде кралица консорт и някогашната херцогиня на Корнуол е наричана от двореца по този начин от момента на възкачването на крал Чарлз Трети.

Това постави завършек на дългогодишните диспути за това по какъв начин в последна сметка ще бъде наричана Камила - някогашната държанка на Чарлз.

Съпругата на краля автоматизирано става кралица и единствено смяна в законодателството би попречила на Камила да бъде такава.

„ Кралица Камила “ се появи публично за първи път на поканите за коронацията, като Бъкингамският замък съобщи, че церемонията в събота е подобаващият миг да стартира да употребява купата публично.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР