Камерун и Сърбия изиграха най-интересния мач от началото на Световното

...
Камерун и Сърбия изиграха най-интересния мач от началото на Световното
Коментари Харесай

Истински спектакъл: Камерун и Сърбия завършиха 3:3

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Камерун и Сърбия изиграха най-интересния мач от началото на Световното състезание в Катар, завършвайки 3:3 в конфликта си от група G. За африканците това бе първа точка на Мондиал от 2002 година насам, откакто те изгубиха всичките си шест срещи при участията си през 2010-а и 2014 година, а през 2018-а изобщо не се класираха за форума в Русия.  

Първата по-интересна обстановка се откри пред Александър Митрович в 11-ата минута. Той направи положително двойно с Душан Тадич, след което отстрани неприятелски защитник и стреля към далечния ъгъл, само че топката срещна гредата. Като цяло, в първата половина на частта таман нападателят на Фулъм тормозеше най-сериозно защитата на противника.

Камерун сътвори първата си заплаха в 19-ата минута, когато Пиер Кунде шутира рисково, само че Ваня Милинкович-Савич отрази.

В 29-ата минута Кунде центрира от корнер, Никола Н`Кулу смъкна към Жан-Шарл Кастелето, който бе пропуснат от отбраната на Сърбия и от близка отдалеченост прати топката в мрежата за 1:0.

Орлите стигнаха до изравнително попадение в първата минута от добавеното време на първата част. Душан Тадич извърши отлично свободен удар, а Страхиня Павлович засече с глава за 1:1.

Само две минути по-късно Сърбия реализира поврат. Сергей Милинкович-Савич лиши топката от Андре-Франк Замбо Ангиса, пусна към Андрия Живкович, който върна към него, а халфът на Лацио с отдалечен удар даде задатък на своя отбор. Така плавите се трансфораха в първия тим в историята на Световните шампионати, който бележи две попадения в продължението на първото полувреме.

Момчетата на Драган Стойкович се възползваха от психическото си преимущество, вкарвайки трети гол във вратата на Камерун при започване на второто полувреме. След брилянтна офанзива Живкович откри Митрович на празна врата, а той несмущаван осъществя , реабилитирайки се за пропуските от по-рано. Това бе седмо попадение в предходните шест дуела с националния екип за известния като Митро нападател.

Сърбите като че ли се успокоиха от задатъка си, а Камерун се възползва от настъпилото известно разпределяне в редиците на символичните посетители. Първо, в 64-ата минута, Кастелето изведе Винсънт Абубакар зад защитата на орлите, който елегантно трансферира Милинкович-Савич за 2:3. При паса към Абубакар останаха съществени подозрения за засада, само че ВАР се произнесе, че такава няма.

120 секунди по-късно лъвовете реализираха съвършена контра, която хвана сърбите неподготвени. Голмайсторът от по-рано Абубакар напредна, подаде паралелно на вратата на Ерик Максим Чупо-Мотинг, който изравни.

Крайният излаз не е удобен за нито един от двата състава, откакто изгубиха първите си дуели от конкуренцията. Амбициите им за продължение към осминафиналите минават през наложителни триумфи в последния кръг от груповата фаза, само че и Камерун, и Сърбия остават директно подвластни от резултата на мача сред Бразилия и Швейцария, който е от 18:00 ч. българско време.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР