Камерите за видеонаблюдение на Пътната агенция да подават информация на

...
Камерите за видеонаблюдение на Пътната агенция да подават информация на
Коментари Харесай

Предлагат АПИ да дава информация на горските за камионите с дърва

Камерите за видеонаблюдение на Пътната организация да подават информация на горските служби за транспортните средства с дървесина като превантивна мярка против измами с добива и доставката на дървен материал. С това предложение излезе Областният съвет за развиване във Велико Търново, посочи БНР.

Комисията по защита на горите, рибата и дивеча към Областния съвет за развиване във Велико Търново разяснява предлагането на Държавното горско стопанство „ Буйновци “ за междуведомствен продан на информация от стационарните камери по републиканските пътища за попречване на нарушаванията с търговията на дървесина.

„ Все по-често инспекциите на Министерство на вътрешните работи и на Регионалната дирекция по горите откриват, че с еднакъв превозен билет обещано транспортно средство прави по няколко курса за транспортиране на дървесина “, разяснява заместител регионалният шеф Огнян Стоянов.

Дневно на територията на област Велико Търново минават приблизително към 40 автомобила с дървесина. Годишно за противозаконна сеч се вършат към 700 акта и се образуват 200 досъдебни производства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР