Камерите на заведението не са били насочени в посоката, където

...
Камерите на заведението не са били насочени в посоката, където
Коментари Харесай

Първи кадри от запаления ресторант в Русе

Камерите на заведението не са били ориентирани в посоката, където е осъществен палежът

Заведението The Kitchen на кръстовището на улица “Плиска “ и улица “Янтра “ в Русе е било подпалено в неделя в дребните часове. Щетите са огромни, като по предварителна стойност се пресмятат на над 60 000 лева

Сигнал за пожара е подаден към 4:00 часа сутринта от чиновници на казиното насреща, които са чули гръм. Веднага са били изпратени пожарни екипи от Втора пожарна и служители на реда от Второ районно управление (на МВР). Огънят е бил в задната част на заведението, като по първична информация е налята запалителна течност под плъзгащата се врата, до която е имало канапе. Оттам пожарът е обхванал помещението и се е популяризирал към покрива. Наложило се е огнеборците да разкъртят покривната структура, защото е имало остатъчни дребни огнища. Унищожени са обзавеждане, съоръжение и покривът.

След потушаване на горенето, което е траяло до 7:30 часа сутринта, е открито, че пожарът е почнал от едната страна на салона за клиенти към улица „ Плиска “. В задната градина на обекта е открита 10-литрова туба от минерална вода, в която е имало останало количество бензин, съобщи.

Съпругът на собственичката на заведението изясни, че заведението не е работело през миналата седмица, защото чиновниците са били в отпуск. В неделя е трябвало да се съберат, с цел да приготвят отварянето в днешния ден, понеделник. Той няма пояснение за случилото се, защото не дължат пари, нямат спорове с никого и изключва изрично опцията да е направено от съперник от прилежащите заведения. Камерите на заведението не са били ориентирани в посоката, където е осъществен палежът, само че ще се търси по видеонаблюдението в региона кой е донесъл тубата и е направил палежа.

През днешния ден продължава описването на вредите. На местопроизшествието е осъществен и оглед от дежурна оперативна група.

По случая е стартирано следствие по досъдебно произвеждане за закононарушение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР