Камери от най-ново поколение, които ще имат и лицево разпознаване,

...
Камери от най-ново поколение, които ще имат и лицево разпознаване,
Коментари Харесай

Слагат камери на всички възлови точки в Пловдив

Камери от най-ново потомство, които ще имат и лицево различаване, ще бъдат ситуирани на десетки основни места в Пловдив. Видеонаблюдението има за цел предварителна защита на престъпността и противообществените прояви. В момента техническото задание за публичната поръчка се изготвя, а по-късно тя ще бъде пусната. Това обяви зам.-кметът по сигурността Йордан Ставрев. Първоначалната концепция бе да се направи една обща мегапоръчка за видеонаблюдение,  градски превоз и платеното паркиране, само че по-късно градската администрация се е отказала. 

„ Решихме да разделим поръчката, тъй като първо би трябвало да изградим новата постройка за структурите на сигурността, която  ще бъде в бившето ДКЦ VI на улица „ Любен Каравелов ”. В момента към момента текат процедурите по промяна на предназначението на парцела, а по-късно би трябвало да се направи и ремонт, както и да се оборудва ”, съобщи Йордан Ставрев. 

Поръчката за огромно създаване на видеонаблюдение евентуално ще бъде на инженеринг. В нея ще се заложи и център за наблюдаване, като в него ще се интегрират и всички останали общински камери. За монтирането им ще се вземат данни от полицията къде са местата с най-висока концентрация на закононарушения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР