Камери на полицията вече автоматично ще глобяват за преминаване на

...
Камери на полицията вече автоматично ще глобяват за преминаване на
Коментари Харесай

Камери автоматично ще глобяват за минаване на червено в София

Камери на полицията към този момент автоматизирано ще глобяват за прекосяване на водач на червен светофар в София. Те ще засичат регистрационния номер на транспортното средство. До момента глобите се постановяваха от чиновник на видеоконтрола. Сега това ще се следи от специфичните устройства.

Ако автомобил навлезе в кръстовището при неразрешен сигнал на светофара, полето на нарушаването се оцветява в алено и камерата автоматизирано изпраща данните за налагане на глоба.

Информацията идва при нас в Пътна полиция, откриваме притежателя на автомобила, надлежно го призоваваме при нас, с цел да му бъде формиран акт за административно нарушаване и да му бъде издадено наказателно разпореждане “, разяснява комисар Николай Крушарски пред Nova.

Вече се слагат 14 нови камери на кръстовището „ Петте Кьошета “, като е планувано на Околовръстното шосе да бъдат ситуирани още 35. Записите ще са несъмнено доказателство при фаза на обжалване в съда.

„ Преминаването на червен сигнал е едно от нарушаванията на Закона за придвижването по пътищата, в резултат на което биха настъпили тежки пътни произшествия в централна градска част. “

Глобяването все още е по общия ред на Закона за административните нарушавания и санкции, като законодателят планува наказания от 100 лв. и лишаване на 10 контролни точки от нарушителя, добави Крушарски.

По думите му за последния месец нарушаванията за прекосяване на алено са към 100. Предвижда се надграждане на софтуера, тъй че камерите да наблюдават и за превишаване на допустимата скорост на придвижване. 
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР