Камерън Нори изживя едни от най-магичните мигове за всеки спортист,

...
Камерън Нори изживя едни от най-магичните мигове за всеки спортист,
Коментари Харесай

Шампионът оцеля: Нори записа първи успех над Алиасим и ще спори за титлата в Лос Кабос!

Камерън Нори изживя едни от най-магичните мигове за всеки състезател, откакто се радваше на многочислена поддръжка към него от публиката по време на всеки един собствен дуел на тазгодишния Уимбълдън, където доближи дебютен полуфинал в Големия шлем, но загуби против бъдещия първенец Новак Джокович. Оттогава датираше и последната поява на корта за британеца, който откри американското си турне, като се завърна на конкуренцията в Лос Кабос, където единствено преди година завоюва своята първа АТР купа, а в този момент крачи решително към нейната отбрана, достигайки етапа на полуфиналите, само че там го очакваше не какъв да е, а международният номер 9 Феликс Оже-Алиасим.

Сблъсъкът значително се градеше към началния удар на двамата представители на топ 15, чието съревнование бива доминирано от канадеца с 4:0 победи, само че през днешния ден денят безспорно принадлежеше на първенеца, който се поздрави със популярната победа, пристигнала след над два часа на корта - 6:4 3:6 6:3. Последното затруднение по пътя към защитара на купата си за международния номер 12 следва да бъде вероятно най-тежкото в Тура, откакто го чака да срещне лидера в международната класация Даниил Медведев.

Британецът започва надалеч по-добре дуела и на два пъти в подаванията на противника си обезпечи брейкбол, като вторият опит му беше на шанс и излезе напред в резултата с пробив задатък. Нори след това показва забележителни умения на сервис, като даде единствено точка на канадеца от трите си гейма, и се приближи единствено на сет от място в мача за купата.

Втората част бе открита с бърз пробив на международния номер 9, но куп грешки в последвалото му подаване разрешиха на първенеца посредством рибрейк да възвърне паритета. Оже-Алиасим последователно надграждаше в представянето си и стартира да оказва сериозен напън върху сервиса на британеца, като в началото пропиля цели четири благоприятни условия за пробив, преди да оползтвори петата си такава и с безукорен гейм на начален удар затвърди брейка си, изпращайки конфликта в решителната му фаза.

Третата и последна част в началния си стадий протече под абсолютния надзор на международния номер 12, който доминираше разиграванията с подлия си бекхенд и бе непогрешим от главната линия, с цел да си завоюва задатък от 4:1. От този миг нататък Нори се концентрира върху печеленото на личните си геймове, като срещна опозиция от канадеца и му се наложи да отразява брейкболи, само че показва самообладание да се оправи с тази си задача и получил нужното самочувствие затвори срещата в своя изгода, оползотворявайки втория си мачбол, с цел да реализира първа победа над този противник в кариерата си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР