Камерън Нори беше сериозно разкритикуван от Новак Джокович за поведението

...
Камерън Нори беше сериозно разкритикуван от Новак Джокович за поведението
Коментари Харесай

Служебна загуба на точка заради предварително празнуване: Нори отново наруши тенис етикета

Камерън Нори беше съществено неодобрен от Новак Джокович за държанието си на корта по време на техния осминафинален дуел от Мастърса в Рим, когато британецът заби смач в тялото на сърбина, който към този момент се беше обърнал с тил към мрежата, което е обичаен жест за предаване на точката. Освен това 22-кратният първенец не не помни да изтъкне, че неговият противник е взел медицински таймаут в края на втория сет, когато навръх Джокович му предстоеше да сервира за крайната победа, а всичко това накара балканецът да поздрави извънредно хладно своя противник след края на конфликта.

Вчера пък някогашният притежател на трофея в Индиън Уелс още веднъж се оказа забъркан в обстановка, която оспорва неговите спортсменски качества, макар че е в действителност доста мъчно да се реши до какъв брой в действителност той имаше виновност в съответния случай.

Действието се разви при започване на втория сет от дуела на първия кръг на Ролан Гарос сред Нори и Беноа Пер, когато международният номер 13 загуби служебно точка, защото съгласно съдията на стола се е израдвал авансово с зов " да " и по този начин е попречил на своя конкурент да остане в разиграването. От повторението фактически се вижда, че британецът издава някакъв тон след отлично изпълнен форхенд по правата, само че самият той твърди по какъв начин това е бил най-обикновено вопъл при осъществяване на удар.

Самата точка пък оказа огромно въздействие върху хода на срещата, тъй като локалният любим съумя да пробие тъкмо в този миг и даже обърна нещата до 2:1 сета в своя изгода, единствено че най-после любимецът сподели по-голяма психическа резистентност и победи в 5 сета.

" Решението на съдията беше изцяло неуместно. В момента съм сигурен, че е схванал какъв брой доста сбърка, а това можеше да ми коства мача. За пръв път ми се случва нещо сходно в моята кариера и е недопустимо да би трябвало да заплащам с толкоз изключителни старания за непознати неточности " - показа ядосаният Нори на своята конференция.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР