Камен Воденичаров, дългогодишният приятел и водещ в телевизията на Слави

...
Камен Воденичаров, дългогодишният приятел и водещ в телевизията на Слави
Коментари Харесай

Камен Воденичаров за Слави: И Исус Христос не успя да убеди хората в Йерусалим, че е дошъл да ги спаси

Камен Воденичаров , дългогодишният другар и водещ в малкия екран на Слави Трифонов , даде обстойно изявление пред " Истории от прехода ". Представяме ви най-важните акценти от него.

" Това, което отличава Слави и моите сътрудници от телевизия 7/8, е, че те имат волята да трансформират доста от нещата, които до този миг съществуват. Със сигурност визията за избавител и за това, че с магическа пръчка някой ще пристигна и ще промени внезапно България и тя ще стане Швейцария - скърбя, само че това просто няма по какъв начин да се случи. Това е дълъг развой ".

" А дали ще успее да се направи това, никой не знае. Това зависи значително от взаимоотношението с други политически сили, с други играчи или с хората, които поддържат този план. Например Христо Иванов и " Да, България “ заявяват нещо сходно. “

" Поради тази причина е доста значимо хората да мерят и да преценят накъде отиват… Преди 2000 години Исус Христос не можа да убеди жителите на Йерусалим, че е пристигнал, с цел да ги избави и те го посрещнаха с възгласи " Добре пристигнал, осанна – да си жив и здрав, какъв брой те обичаме! “ и след 7 дни гласоподаваха Пилат Понтийски да го разпъне на кръст. Давам този образец, тъй като тази борба е от хилядолетия.

Дали ще стане, зависи както от личностите, по този начин и от хората “, разяснява той.

" Вижте, всички тези хора, които чертаеха инженерно и правеха проекти, подходиха по този начин, че всяка партия, която можеше да възникне, те я породиха авансово. Имам поради да възникне по този начин, както пораждат едно придвижване и една партия – непринудено, група хора се събират и имат концепция нещо да създадат...

Например би трябвало националистическа партия – появяват се " Атака “ и НФСБ.

Трябва лява партия - и от Българска социалистическа партия се нароиха доста дребни други. Има ли действително лява мощна партия, както да вземем за пример в Испания има такава? Или ето още по-наблизко - СИРИЗА в Гърция примерно.

Няма такава…. Кой да я направи?! Правят я, генерират я всичките тези хора, които някъде са пресметнали, че несъмнено една нова лява партия ще стои доста добре.

Ние, българите, в някаква степен изчакваме и желаеме някак си всичко да пристигна и да стане наготово. Затова одобрявам митингите, тъй като има група от хора, които осъзнаха, че това няма по какъв начин да стане наготово. “

" Няма по какъв начин да пристигна един избавител – без значение дали е Слави Трифонов , Христо Иванов или бате Гойко, и по този начин да пренареди нещата, че да им харесва на всички. Това няма по какъв начин да се случи, тъй като е дълъг развой и непрестанна битка. Ако няма парламент, ще има последващи избори – това е демократичната процедура “.

" Тези мои връстници и момчета борци, както, несъмнено, и от най-различни други спортове, бяха оставени на улицата и без работа. Непосредствено по-късно бяха преднамерено вкарани и им бяха дадени опциите да изградят тези структури, с цел да може ефикасно да се изградят новите буржоазен модели.

" В последна сметка мисля, че тези хора – Илия Павлов, Васил Илиев, Георги Илиев, те са част от общата скица за преразпределение на собствеността. Самите те като младежи стартират да извършват това, което някой чичко (обикновено с генералски пагони) им споделя да създадат. Не знам дали може един млад състезател от Кюстендил –  заедно с неговия брат, да се сетят по какъв начин да създадат застрахователна компания, която да стартира да застрахова всичко – от магазини до коли и предприятия. “

" Бъдещето на България зависи само и единствено от нов публичен контракт сред хората и сред политическата класа. В целия този преход всички тези взаимоотношения са се случили със съучастието на едната половина от българския народ, а след това – на другата половина.

Какво имам поради? Веднъж едните, които гласоподават в синьо, са съучастници на едни процеси, а тези, които гласоподават в алено, са съучастници на други процеси. Българският народ не живее в аквариум и в кафез, да следи единствено в профил. Всички ние, всеки от нас взе участие във всичките тези процеси, в това число и ние самите като актьори и като хора, които сме били доста известни. Някъде сме помагали и сме били доста потребни и в митингите, и в песните си, другаде несъмнено сме били нездравословни и не сме били нужни. “
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР