Камен Михайлов, който през март подаде оставка като президент на

...
Камен Михайлов, който през март подаде оставка като президент на
Коментари Харесай

Камен Михайлов няма да се кандидатира за президент на АФБ

Камен Михайлов, който през март подаде оставка като президент на Автомобилната федерация на България (АФБ), разгласи, че няма да се кандидатира за поста на идното на 26 ноември изключително Общо изборно заседание. Настоящият общоприет секретар Калоян Станчев обаче осведоми, че евентуално ще го направи.

Двамата участваха на конференция дружно с изявени фигури от българския авто спорт след връщането на лиценза на централата и показаха решения на Административния и Върховния административен съд за прекъсване осъществяването на заповедите за лишаване на лиценза на тази федерация. През предишния месец Министерството на младежта и спорта пък анулира предходната заповед за издаване на лиценз на Българска федерация по авто спорт (БФАС).

Михайлов разяснява, че евентуално след изпращането на информацията за връщането на лиценза на АФБ, в България няма да дойдат предстоящите двама представители на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА), както бе планувано. „ От ФИА към този момент потвърдиха, че Съюзът на българските автомобилисти (СБА) е единственият техен законен представител в България. Те не се бъркат във вътрешни спорове “, съобщи Камен Михайлов.

„ Благодарение на министър Весела Лечева и поддръжката на СБА, лицензът ни беше върнат. Сезонът е провален, само че до края на годината ще опитаме да създадем няколко надпревари “, сподели още той, добавяйки, че преди този момент върху федерацията е упражняван административен тормоз.

Станчев увери, че Автомобилната федерация на България е подготвена да беседва с представители на Българската федерация по авто спорт, с цел да се стигне до вероятно обединяване сред двете организации. „ На предходна среща те не одобриха протегнатата ръка, само че все пак и сега сме подготвени да седнем на една маса, тъй като нашият спорт губи от спора. Отворени сме за диспути “, разяснява Калоян Станчев.

Той посочи, че до 20 ноември е срокът за подаване на документи от искащите да провеждат надпревари през новия сезон, с цел да се изготви календар за следващата година. До края на 2022-а се възнамеряват няколко прояви – пистово съревнование на 19-20 ноември, рали Твърдица-Елена, както и едно офроуд съревнование на 3-4 декември. За тях няма да има такса присъединяване, а разноските по лицензирането ще се поемат от АФБ, с цел да бъдат облекчени водачите и тимовете.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР