Камен Добрев, директор Глобални център за услуги в DXC Technology

...
Камен Добрев, директор Глобални център за услуги в DXC Technology
Коментари Харесай

DXC Technology вече има над 4500 служители в България

Камен Добрев, шеф " Глобални център за услуги " в DXC Technology

© Цветелина Белутова IT компанията DXC Technology означи наемането на 3500-ия си чиновник в България. Според данни на компанията в нея работят непряко още 1000 души. Към този брой се прибавят и 250 души, част от Luxoft, която беше добита от DXC на световно равнище за към 2 милиарда $ при започване на 2019 година, като и двете компании имат огромни офиси в България. Така с общо над 4500 чиновници DXC Technology става най-големият шеф в IT бранша в страната.

Според данни от компанията тя е наела над 600 души единствено през първите шест месеца на 2019 година Освен в София DXC има офис и във Варна. България е най-големият европейски център за доставка на услуги на световната компания.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Планове за бъдещето

DXC беше основана напролет на 2017 година след сливането на Computer Sciences Corp (CSC) и подразделението за IT услуги на Hewlett Packard Enterprise (HPE). Сделката докара до колос с 6000 клиента в над 70 страни, като двете компании се припокриваха в едвам 15% от дейностите си. Още преди транзакцията и двете имаха огромни инженерни звена в България. Приходите на DXC Technology за фискалната 2018 година доближиха 24.6 милиарда $. Групата има 138 хиляди чиновници в целия свят.

В България приходите и чиновниците на DXC са разграничени сред две компании - " Ди Екс Си технолоджи България " (преди " Си Ес Си България " ), която за 2018 година има 28.6 млн. лева доходи, както и " Ентерпрайз сървисис България " (преди " Хюлет-Пакард глоубъл деливъри България сентър " ), чиито приходи са били 76.8 млн. лева

" Хората постоянно ни считат за кол-център, само че в действителност това е едвам една четвърт от бизнеса ни в България ", разяснява Камен Добрев, шеф " Глобални център за услуги " в DXC Technology. Останалата част от чиновниците в България работят в областта на облачни услуги, цифрова промяна, разбор на огромни данни, сигурност, разработка на приложения и други. Услугите на DXC се употребяват от редица промишлености, измежду които застрахователната, банковата, в областта на опазването на здравето, аеротранспорт, медии, обществения бранш и други.

Според Добрев над 870 чиновници в компанията са минали професионални образования от началото на 2019 година, като за това са отделени над 46 хиляди часа и са вложени близо 700 хиляди лева " Плановете ни са екипът да доближи 7000 души в идващите 4 години ", добави още Добрев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР