Камбите са кухи отвътре и пълни със семена чушки. По

...
Камбите са кухи отвътре и пълни със семена чушки. По
Коментари Харесай

Жълти или червени камби: каква е разликата?

Камбите са кухи от вътрешната страна и цялостни със семена чушки. По създание са плодове, само че се употребяват като зарзават в разнообразни ястия. Камбите са извънредно потребни за здравето. Подобряват храносмилането, ускоряват метаболизма, пазят здравето на сърцето, построяват здравето на дихателните пътища и усъвършенстват имунитета.
Камбата принадлежи към типа Capsicum annuum, има хрупкава текстура и се предлага в зелен, жълт и червен цвят. Разликата във външния тип и аромата на всички типове камби се дължи основно на цикъла на процеса на узряване. Що се отнася до алената и жълтата чушка, има някои прилики и разлики сред двете. Ето кои са те:
 Бързи печени чушки по панагюрски Бързи печени чушки по панагюрски
Рецептата за тези чушки на усет доста напомня чушките бюрек и имат съществено преимущество – лесни са за подготвяне и са съвършен...
1. Всички камби са в началото зелени на цвят. Когато те узреят изцяло, те стават червени и по този метод са зрялата версия на зелената чушка. От друга страна жълтите чушки са просто в средата на процеса на узряване.
2. Червените чушки са цялостни с съществени хранителни субстанции и съдържат двойно повече витамин А и С спрямо жълтите чушки. Те също са богати на витамин В6, антиоксиданти и бета-каротин. Докато жълтите чушки са богати на калий, фибри и витамин А и С.
3. Червените чушки имат сладостен плодов усет и се употребяват най-много в салати или на скара. Жълтите чушки имат плодов усет, който е по-малко мек от усета на алените. Те се употребяват в континентални ястия и пан-азиатски ястия.
4. Тъй като алените чушки изискват по-дълго време да порастват, те са най-узрелите от всички камби и са най-хранителните камби, те са и най-скъпите от всички чушки.
 Пухкав омлет с червени чушки Пухкав омлет с червени чушки
Омлетът е прелестна и здравословна опция, която можете да приготвите, когато времето ви притиска. С тази рецепта ще го приготвите...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР