Камарата на представителите в Конгреса на САЩ прие резолюция с

...
Камарата на представителите в Конгреса на САЩ прие резолюция с
Коментари Харесай

САЩ призова ЕС да обяви Хизбула изцяло за терористична организация

Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати одобри резолюция с апел Европейски Съюз да признае шиитската ливанска формация " Хизбула " за терористична организация и да ускори глобите против нея. Резолюцията беше призната с цялостно болшинство, съобщи БГНЕС. Резолюциите на двете камари в Конгреса на Съединени американски щати носят целесъобразен темперамент.
Според текста на резолюцията, Камарата на представителите " приканва Европейски Съюз да признае " Хизбула " за терористична организация в цялостния ѝ тип и да ускори натиска върху тази формация. Конгресмените оферират да се издават заповеди за арест против членове и дейни последователи на групировката, да се задържат всичките ѝ активи в Европа и да се забрани събирането на средства в поддръжка на " Хизбула ".
Още през 2013 година министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз реализираха единодушие военното крило на " Хизбула " да бъде включено в листата с терористични организации. Основание за това стана терористичния акт в Бургас на 18 юли 2012 година. Тогава вследствие на гърмеж в рейс с израелски туристи на интернационалното летище " Сарафово " в Бургас починаха 7 души. Все още не може да започва делото за атентата всъщност, а държавното ни обвиняване съобщи в края на септември тази година, че няма данни за присъединяване на " Хизбула " в атентата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР