Камарата на представителите в американския Конгрес се очаква днес да

...
Камарата на представителите в американския Конгрес се очаква днес да
Коментари Харесай

Мерки! Камарата на представителите в САЩ гласува икономическия пакет на стойност $1,9 трилиона

Камарата на представителите в американския Конгрес се чака през днешния ден да одобри средства за облекчение на стопанската система, потърпевша по време пандемията от COVID-19. Мерките на стойност 1,9 трилиона $ плануват средства за ваксини, помощи за милиони безработни и заплащания от 1400 $ за множеството американци.

Приемането на проекта от тласъци, който се радва на поддръжка в обществото ще е победа за президента Джо Байдън като за него работата над ограниченията зае топ приоритет. Демократите, които имат нежно болшинство и в двете камари на конгреса чакат през днешния ден да няма отцепници и планът да бъде признат.

Пред кореспонденти Нанси Пелоси - ръководителят на Камарата на представителите, съобщи: „ Това е незабравим, исторически, трансформиращ нормативен акт, който реализира доста при унищожаването на вируса и рaзрешаването на нашата икономическа рецесия “.

Републиканците са срещу, като Стив Скалийс упрекна демократите във „ форсиране на социалистически дневен ред “ за сметка на идващото потомство.

Сенатът към този момент утвърди законопроекта в събота след серия от диспути, при които отпаднаха някои по-либерални оферти включително увеличение на минималната работна заплата до 15 $ на час.

Приемането на облекченията се чака ден преди Байдън да се обърне към нацията във връзка една година от влизане в действие на строги ограничения поради пандемията, лишила живота на над 520 000 и покосила стопанската система.

Милиони не престават да са без работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР