Камарата на представителите на САЩ ще изготви законопроект, който ще

...
Камарата на представителите на САЩ ще изготви законопроект, който ще
Коментари Харесай

Ще изпратят ли САЩ свои военни, ако войната Израел-ХАМАС ескалира?

Камарата на представителите на Съединени американски щати ще изготви законопроект, който ще разреши изпращането на американски военни при положение на ескалация на войната сред Израел и палестинската формация Хамас. Това съобщи ръководителят на комисията по външни работи в Камарата Майкъл Маккол.

Същевременно Маккол е окуражен, че няма да се наложи законът да влезе в действие. „ Надявам се, че в никакъв случай няма да ми се наложи да подпиша този законопроект, само че обстановката в Близкия изток ескалира с всеки минал ден “, сподели американецът пред CNN. Той акцентира, че спорът в Близкия изток може да се разрасне, в случай че Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) предизвикват сухопътна интервенция в Ивицата Газа. Ливанското придвижване „ Хизбула “ и Иран към този момент заплашиха, че при сходен процес на събитията ще открият втори фронт, добави Маккол.

Председателят на комисията разясни, че в проекторезолюцията по всяка възможност няма да се загатва Иран като страна в спора. Проектозаконът евентуално ще включва Хамас, Хизбула и „ подкрепяни от Иран шиитски милиции “. Същевременно Маккол означи, че в случай че иранската войска се включи директно в спора, към плана ще би трябвало да се добави и цяла страна.

В същото време американският политик изрази мнение, че всеки сходен законопроект би трябвало да получи поддръжката на американската общност:

„ Сега приготвям план, ако се наложи, само че най-важното е, че той би трябвало да бъде подсилен от американския народ “, добави той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР