Камарата на представителите на САЩ прие временна мярка за предотвратяване

...
Камарата на представителите на САЩ прие временна мярка за предотвратяване
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ прие законопроект за финансиране, правителството няма да спре работата си

Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри краткотрайна мярка за попречване на частичното прекъсване на работата на федералното държавно управление, като конгресмените демонстрираха необятна двупартийна поддръжка за законопроекта, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Сега следва законът да получи утвърждението на Сената, където водачите на демократите и републиканците към този момент показаха поддръжката си. За да се предотврати прекъсването на работата на държавното управление обаче, мярката би трябвало да бъде утвърдена и подписана от президента Джо Байдън, преди актуалното финансиране на федералните организации да изтече в среднощ в петък, осведоми Българска телеграфна агенция.

Новият републикански ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън беше заставен да се обърне към демократите за поддръжка, откакто твърдо десните консерватори се разпалиха против неговия проект, отбелязва АП. Двупартийният резултат от гласуването (336 гласа " за ", 95 " срещу " ), сподели готовността на Джонсън да остави десните си съпартийци на назад във времето и да работи с демократите за краткотрайно опазване на работата на държавното управление - същият политически ход, който единствено преди седмици струваше поста на последния ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР