Камарата на представителите на САЩ отхвърли усилието за порицание на

...
Камарата на представителите на САЩ отхвърли усилието за порицание на
Коментари Харесай

Войната между Израел и Газа: Камарата на представителите на САЩ отхвърли усилията за порицание на Рашида Тлаиб

Камарата на представителите на Съединени американски щати отхвърли усилието за неодобрение на палестинско-американската конгресменка Рашида Тлайб, демократ, която се застъпва за правата на палестинците на фона на войната на Израел против Газа.

Мярката, въведена от крайнодясната конгресмена Марджъри Тейлър Грийн, беше спряна с 222 против 186 гласа в сряда, като 23 републиканци се причислиха към демократите, които се опълчиха.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Снимки: Християнско село в Ливан възнамерява война Майките в Газа се опасяват за недоносени бебета, защото дефицитът на гориво осакатява лечебните заведения Погледът: Какво мислят Русия и Китай войната на Израел против Газа? Въпроси и отговори: Служител на Организация на обединените нации, който напусна поста поради реакцията на Газа по отношение на войната и геноцида завършек на списъка

Усилието на демократите на собствен ред да порицаят Грийн беше анулирано в отговор.

Така наречената резолюция против Tlaib упрекна представителя на Мичиган в „ антисемитска активност, състрадание на терористичните организации и водене на протест в Капитолийския комплекс на Съединените щати “, като се базира на седяща проява на еврейски деятели в Конгреса за поискайте преустановяване на огъня в Газа.

Тлайб, единственият палестински американец член на Конгреса, беше отхвърлил мярката като кореняща се в фанатизъм.

„ Няма да бъда унизена, няма да бъда дехуманизирана и няма да бъда заглушена “, сподели тя предходната седмица. „ Ще продължа да приканвам за преустановяване на огъня [в Газа], за неотложно снабдяване на филантропична помощ, за освобождение на заложници и случайно арестувани и всеки американец да бъде върнат вкъщи “, сподели тя в изказване.

Тя също по този начин назова резолюцията на Грийн „ безсмислена “ и сподели, че е „ надълбоко ислямофобска и нападна мирните еврейски антивоенни бранители “.

Въпреки че порицанието единствено по себе си няма на практика резултат, то оставя историческа записка под линия, която бележи кариерата на законодателя.

Грийн не е коментирала резолюцията да я порицае, само че разкритикува десетките републиканци, които гласоподаваха срещу напредването на мярката Tlaib напред.


Тлайб беше измежду един от повече от дузината прогресивни законодатели в Съединените щати, които предишния месец показаха резолюция на Конгреса, настояваща за „ незабавна деескалация и преустановяване на огъня в Израел и окупирана Палестина “.

„ Целият човешки живот е скъп и нападението против цивилни, без значение от тяхната религия или етническа принадлежност, е нарушаване на интернационалното филантропично право “, се споделя в предложената резолюция.

Войната избухна на 7 октомври, когато палестинската формация Хамас започна силно координирана офанзива против Израел от обсадената линия Газа, убивайки повече от 1400 души, съгласно израелски публични лица.

Израел отговори с безмилостна бомбардировка, която умъртви повече от 8700 палестинци, съгласно управляващите в Газа. Междувременно израелската блокада на Газа прекъсна доставките на гориво и мощно ограничи достъпа до храна, вода и електричество в гъсто популации анклав, където лечебните заведения са цялостни с умиращи и ранени, а дефицитът оказва огромен натиск върху медицинските служащи.

Миналия месец Тлайб разказа ужасяващата филантропична обстановка в Газа, дом на към 2,3 милиона души, като сподели, че „ цели фамилии биват унищожени “ и критикувайки президента демократ Джо Байдън и държавния секретар Антъни Блинкен за това, че не са призовали за преустановяване на огъня.

Тлаиб също акцентира, че груповото наказване на палестинците е военно закононарушение. „ Вижте какво се случва. Не се отвръщайте. Всичко, което би трябвало да създадат, е да видят палестинците като хора, с цел да видят още веднъж, че това са военни закононарушения “, сподели тя.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР