Камарата на представителите на САЩ одобри с огромно мнозинство законопроект,

...
Камарата на представителите на САЩ одобри с огромно мнозинство законопроект,
Коментари Харесай

Камарата на представителите в САЩ забрани TikTok

Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди с голямо болшинство законопроект, който принуждава TikTok да се отдели от китайския си притежател или да бъде неразрешен за достъп до Съединени американски щати.

Законодателите гласоподаваха с 352 гласа „ за ” и 65 „ срещу ” оферти закон в рядко срещан миг на двупартийно единение, заяви CNN.

Първият демократ в комисията по разузнаване в Камарата на представителите, Джим Хаймс от Кънектикът, изненада, като гласоподава срещу. Той означи проблеми със свободата на словото в законопроекта.

„ [Китай] затваря вестници, радиостанции и обществени медийни платформи. Ние не вършим това. Ние имаме вяра, че нашите жители са почтени за своята народна власт. Ние не имаме вяра на нашето държавно управление да взема решение каква информация може или може “ - ​​каза Гаймс.

Въпреки митингите, законопроектът беше признат от Камарата на представителите, увеличавайки натиска върху водения от демократите Сенат да работи по съответния метод. Президентът Джо Байдън сподели, че в случай че законопроектът стигне до бюрото му, той ще го подпише.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР