Камарата на представителите на САЩ гласува за отстраняването на републиканеца

...
Камарата на представителите на САЩ гласува за отстраняването на републиканеца
Коментари Харесай

Свалиха Кевин Маккарти от председателския пост на Камарата на представителите

Камарата на представителите на Съединени американски щати гласоподава за отстраняването на републиканеца Кевин Маккарти от председателския пост, съобщи Си Ен Ен.

Предложението за освобождението му беше признато с 216 против 210 гласа, като осем републиканци гласоподаваха за отстраняването на Маккарти от председателския пост.

Републиканците, които гласоподаваха за отстраняването на Маккарти, бяха Анди Бигс, Кен Бък, Тим Бърчет, Илай Крейн, Мат Гаетц, Боб Гуд, Нанси Мейс и Мат Розендейл.

Никой ръководител на Камарата на представителите до момента не е бил отстраняван посредством приемане на резолюция за отстраняването му.

Преди това неговите съпартийци републиканци, измежду които и недоброжелатели от лобито на експрезидента Доналд Тръмп, приказваха в продължение на един час за аргументите, заради които Маккарти би трябвало да остане или да бъде отхвърлен от поста си.

По-рано във вторник Камарата на представителите не съумя да внесе, нито да блокира процедурата са отстраняването му. Гласовете се разделиха на 208 против 218 - 11 републиканци гласоподаваха срещу предлагането за внасяне на предлагането.

Блокът от твърдолинейни консерватори - последователи на Доналд Тръмп, воден от представителя на Флорида Мат Гаетц, саботираше работата на Маккарти, като гласуваше против основни цели на управлението на републиканците и неведнъж блокира програмата на ръководителя. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР