Камарата на представителите на Конгреса на САЩ гласува законопроект за

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ гласува законопроект за
Коментари Харесай

Камарата на представителите удължи с 45 дни финансирането в САЩ

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати гласоподава законопроект за краткотрайно финансиране. Това сподели в събота председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти, представен от " Ройтерс ".

Удължаването на държавното финансиране е с 45 дни и не включва помощ за Украйна. Гласуването беше излъчено на уеб страницата на долната камара на законодателния орган.

Това се случва единствено часове преди федералното държавно управление да стартира четвъртото си отчасти прекъсване (т.нар. шътдаун) за десетилетие.

Този ход ще подложи на тестване тясното болшинство на Маккарти от 221 на 212 гласа. Твърдолинейни консерватори се опълчиха на концепцията за кратковременен законопроект.

Маневрата ще изисква гласове на демократите, което ще разгневи някои партийни хардлайнери, които желаеха да одобряват законопроект без поддръжката на демократите.

Дори в случай че Сенатът с болшинство от демократите гласоподава мярката, може да няма задоволително време, преди срокът в неделя да изтече.
 Байдън упрекна крайнодесните републиканци за възможния шътдаун
Байдън упрекна крайнодесните републиканци за възможния шътдаун

Нова рецесия за Белия дом

Припомняме, че Камарата на представителите на Съединени американски щати по-рано отхвърли законопроект, за краткотрайно финансиране на държавното управление . Поради това, краткотрайното прекъсване на работата на държавното управление наподобява съвсем неизбежно.

Камарата на представителите отхвърли с 232 на 198 гласа мярка, която целеше да удължи държавното финансиране с 30 дни , както и да предотврати шътдаунът. Този законопроект щеше да понижи разноските и да ограничи имиграцията, отразявайки цели на републиканците.

Камарата трябваше през днешния ден следобяд да одобри двупартиен законопроект, който ще финансира държавното управление до 17 ноември, само че процедурни спънки може да забавят окончателното гласоподаване до вторник.

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън сподели в петък, че прекъсването на работата на държавното управление ще " подкопае " икономическия прогрес на Съединени американски щати посредством закъснение по стратегии за дребния бизнес и за децата. Според нея това може да забави огромни усъвършенствания на инфраструктурата.
 В Съединени американски щати отхвърлиха законопроект за краткотрайно финансиране, който да отсрочи шътдауна
В Съединени американски щати отхвърлиха законопроект за краткотрайно финансиране, който да отсрочи шътдауна

Шътдаунът в Съединени американски щати наподобява неизбежен

Очаквано, президентът

От 1 октомври в страната стартира нова финансова година и в случай че финансирането не бъде контрактувано до тази дата, федералното държавно управление ще би трябвало да спре работата.

Очакваният шътдаун.  За финален път се случи при президента Доналд Тръмп през 2018 година.

Преди четири месеца, сходна обстановка накара федералното държавно управление да изпадне в несъблюдение на отговорностите си от 31 трилиона $ в границите на няколко дни. Това за следващ път демонстрира по какъв начин противодействието против шътдаун остава за последния миг и провокира терзания на Уолстрийт, където рейтинговата организация Moody`s предизвести, че може да има неприятни последици за кредитоспособността на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg