Камарата на представителите на американския Когрес прие в сряда резолюция,

...
Камарата на представителите на американския Когрес прие в сряда резолюция,
Коментари Харесай

Долната камара на американския Конгрес прие резолюция в подкрепа на Украйна

Камарата на представителите на американския Когрес одобри в сряда резолюция, в която " уверено, твърдо, гордо и горещо " показва поддръжка за Украйна в битката против съветското навлизане, заяви Асошиейтед прес.

В решението си конгресмените декларират, че историята гледа метода, по който реагира светът, до момента в който украинците се бият да спасят своята народна власт от западен вид от нашествието на Русия.

Конгресът упорства да бъде направено повече, с цел да се помогне на Украйна и да се пресече опцията на съветския президент Владимир Путин да води война.

Републиканският сенатор Линдзи Греъм е внесъл и в Сената предложение за резолюция, с което ще бъде подкрепена жалбата на Украйна в Международния съд, в която се твърди, че Путин и неговите " другарчета " са направили военни закононарушения.

Макар че резолюцията на долната камара няма силата на закон, Конгресът работи бързо, с цел да обезпечи спомагателен финансов пакет от най-малко 6,4 милиарда $ за военна и филантропична помощ за Украйна.

В резолюцията се упорства за неотложно преустановяване на огъня и евакуиране на съветските сили от Украйна, дава обещание се американска помощ за украинската опозиция и " забележителна спомагателна помощ и филантропична поддръжка за украинските бежанци, които бягат от експанзията на Русия ".

Резолюцията в Камарата на представителите беше подкрепена от всички конгресмени, с изключение на от трима републикански представители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР