Камара на общините на Обединеното кралство гласува на второ четене

...
Камара на общините на Обединеното кралство гласува на второ четене
Коментари Харесай

Британският парламент подкрепи законопроекта на Борис Джонсън за Brexit

Камара на общините на Обединеното кралство гласоподава на второ четене в поддръжка на законопроекта на премиера Борис Джонсън за Споразумението за отдръпване на Европейския съюз, предава Военновъздушни сили. 358 депутати поддържаха Brexit законопроекта, а 234 се оповестиха срещу.
Според оповестения в четвъртък изменен вид на законопроекта за Brexit, английският парламент няма да има право да изиска възможното удължение на така наречен " временен интервал " за договаряния с Европейския съюз(ЕС) след актуалната крайната дата на 31-ви декември 2020-а година.
Днешното сполучливо гласоподаване съставлява първа стъпка към осъществяване на предизборното заричане на Борис Джонсън да обезпечи излизането на Англия от Европейския съюз в края на януари 2020 година.
Сега Споразумението за отдръпване от Европейски Съюз ще премине към стадий на разискване в комисиите, последван от по този начин наречения стадий на отчет и по-късно ще бъде изпратен назад на Камарата на общините за трето четене и дефинитивно гласоподаване, преди да бъде предаден за гласоподаване от Камарата на лордовете.
Законопроектът ще би трябвало да бъде признат от английските законодатели преди 29-ви януари следващата година, с цел да може Европейският съюз да ратифицира това Brexit споразумение преди крайния период за излизане на Англия от единния блок на 31-ви януари.
Припомняме, че преди три дни Европейски Съюз отхвърли проекта на Борис Джонсън, който да направи нелегално удължаването на преходния интервал след Brexit, писа английският вестник The Times. Високопоставени източници на Европейски Съюз отхвърлиха проекта и го окачествиха като размахване на сабя и обявиха, че този ход е " предстоящ " като част от политическото състояние на премиера преди диалозите през февруари. Те обявиха, че определянето на 11-месечен законов период за съглашение за свободна търговия ще сложи повече ограничавания за Англия, в сравнение с за останалата част от Европа.
Мишел Барние, който ще води договарянията за Европейски Съюз и през идната година, предизвести, че постигането на " всеобхватна " договорка за свободна търговия сред февруари и 31 декември 2020 година е " доста нереалистично ". Сабине Уайанд, основен търговски договарящ на Европейски Съюз, съобщи, че същинските въпроси биха били всъщност за бъдеща комерсиална договорка, а не за графика. " Важното е какво се споделя на масата за договаряния, тъй че няма да предсказвам за казаното там. Знаем каква е правната обстановка, преходният интервал, както е несъмнено сега, завършва в края на 2020 година ", сподели тя. " Мисля, че като се имат поради всички сигнали, които получаваме, и в този момент тези сигнали са преведени в закон, че ние сме добре посъветвани да приемем съществено, че Обединеното кралство няма желание да продължи преходния интервал и би трябвало да бъдем готови за това ", предизвести тя.
Уайанд даде знак, че Европейски Съюз ще премине към договаряне на търговски контракт в най-общ проект, в случай че е ясно, че по-обширните договаряния няма да съумеят до идващото лято заради безизходицата над европейските условия за " равни условия ". " Това значи, че в договарянията би трябвало да разгледаме тези въпроси, при които неуспехът да се реализира съглашение до края на 2020 година би довел до сериозна обстановка ", означи тя.
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР