Камала Харис официално бе номинирана от демократите за техен кандидат

...
Камала Харис официално бе номинирана от демократите за техен кандидат
Коментари Харесай

Камала Харис бе официално номинирана от демократите за подгласничка на Джо Байдън

Камала Харис публично бе номинирана от демократите за техен претендент за вицепрезидент на Съединени американски щати, заяви Асошиейтед прес.

Петдесет и пет годишната сенаторка от Калифорния е първата цветнокожа жена, номинирана за този пост от някоя от двете огромни партии в Съединени американски щати.

Тя отпадна на първичните избори на демократите за президент, само че бе определена предходната седмица от спечелилия Джо Байдън за негова подгласничка.

Харис изнесе тирада в съвсем празна зала, намираща се покрай дома на Байдън в щата Делауер.

Тя прикани гласоподавателите да се обединят зад Байдън и да гласоподават, макар паниките поради пандемията и забавянията в пощите.

" Неспособността на Доналд Тръмп да бъде водач ни коства животи и се отрази пагубно върху средствата ни за издръжка ", сподели Харис.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Тя добави, че споделя визията на Байдън за Америка, " където всички са добре пристигнали, без значение по какъв начин изглеждаме, от кое място идваме и кого обичаме ".

 Снимка: Българска телеграфна агенция

" Сега имаме президент, който трансформира нещастията ни в политическо оръжие. Джо ще бъде президент, който трансформира провокациите пред нас в цел ", сподели още Харис.

Последиците от ръководството на Тръмп са 170 000 мъртви американци и милиони изгубени работни места, сподели Барак Обама

Доналд Тръмп не бе на висотата на поста, който заема, и последствията са тежки - десетки хиляди жертви и милиони изгубени работни места поради пандемията от ковид. Това съобщи някогашният президент на Съединени американски щати Барак Обама във видеообръщение на Националния конгрес на Демократическата партия, предаван онлайн по Си Ен Ен.

" Никога не съм очаквал моят правоприемник да одобри визията ми или да продължи политиките ми. Надявах се обаче, че Доналд Тръмп може да покаже някакъв интерес в това да вземе поста си на сериозно; че може би ще почувства какъв брой тежък е този пост и ще уважава демокрацията, която му бе поверена да се грижи за нея. Но той по този начин и не го направи ", сподели Обама.

" Доналд Тръмп не извърши ролята си, тъй като не може. И последствията от този крах са съществени. Сто и седемдесет хиляди умряли американци. Милиони изгубени работни места ", съобщи някогашният президент.

По думите му репутацията на Съединени американски щати по света е накърнена, а демократичните институции на страната са застрашени, както в никакъв случай преди.

" Тази нощ ви апелирам да повярвате в способността на Джо и Камала да изведат тази страна от мрачните времена и да я създадат по-добра ", насочи апел Обама, който през 2009 година встъпи в служба като първия негър президент на Съединени американски щати.

Джо Байдън, който бе номиниран от Демократическата партия за президент на Съединени американски щати, бе вицепрезидент на Обама по време на двата му мандата.

Гласувайте, като че ли животът и прехраната ви зависят от това, прикани американските гласоподаватели Хилари Клинтън на конгреса

Гласувайте, като че ли животът и прехраната ви зависят от това, тъй като е по този начин, сподели Хилари Клинтън във видеообръщение на конгреса на Демократическата партия, предаван онлайн по телевизия Си Ен Ен.

Клинтън е някогашна първа дама, някогашен държавен секретар и първата жена, номинирана за президент от една от двете огромни партии в Съединени американски щати. Тя загуби президентските избори през 2016 година от Доналд Тръмп

Клинтън съобщи, че доста хора са й казвали през последните четири години по какъв начин не са осъзнавали какъв брой рисков е Тръмп и по какъв начин желали да върнат времето обратно и да гласоподават. " Е, това не би трябвало да са следващите избори, след които да повтаряме " щях, можех, трябваше ", съобщи тя.

Клинтън изрази убеденост, че верният избор за президент и вицепрезидент са претендентите на Демократическата партия Джо Байдън и Камала Харис.

" Джо и Камала могат да завоюват 3 милиона гласа повече и отново да изгубят. Вижте какво стана с мен ", сподели тя и прикани американците да гласоподават всеобщо, " с цел да не може Тръмп да се промъкне и да открадне нашата победа ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР