Камала Харис е изборът на Джо Байдън за вицепрезидент на

...
Камала Харис е изборът на Джо Байдън за вицепрезидент на
Коментари Харесай

Джо Байдън ще „атакува“ Белия дом с първата чернокожа кандидатка за вицепрезидент


Камала Харис е изборът на Джо Байдън за вицепрезидент на идните през ноември избори в Съединени американски щати. Някогашен негов противник - в този момент сенаторът на Калифорния се причислява към екипа " Байдън ". От бурни аплодисменти до " предупреден избор " варираха реакциите за избора й, съобщи Българска национална телевизия.

" За мен е огромна чест да разглася, че избрах за собствен вицепрезидент Камала Харис - смел войник за елементарния човек, и един от най-добре служещите на страната си хора ", написа Джо Байдън в
Туитър.

" За мен е чест да се причисля към екипа като претендент на нашата партия за вицепрезидент , и да направя каквото е належащо, с цел да стане той Главнокомандващ ", написа къщо в Туитър Камала Харис.

В лагера на демократите не скриха възторга си, републиканците бяха умерени. Президентът Доналд Тръмп напомни конфликта сред Байдън и Харис в по- ранен стадий на акцията.

Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати : Тя беше доста, доста гадна - една от аргументите, които ме изненадаха... Тя сподели огромно пренебрежение към Джо Байдън. Много е мъчно да избереш някого, споделил толкоз ужасни неща - по време на дебатите за номинацията на Демократическата партия, тя сподели ужасни неща за " Сънливия Джо ".

С избора си Байдън съблюдава обещанието, обещано през март, да избере жена, и отговори на упованията от последните месеци, че поради антирасистките митинги, ще избере негър претендент. Предполага се, че везните в нейна изгода е наклонило познанството и работата й с умряли наследник на Джо Байдън - Бо.

Камала Харис е на 55, родена в Оукланд, Калифорния. Майка й е индийка, татко й - от Ямайка. Аз съм просто американка, споделя Харис за себе си.

В близо 20 годишната си кариера има забележителен лист с достижения, пред които стои определението " първи " - първата чернокожа жена, определена за прокурор на окръг в Калифорния, първата жена основен прокурор на щата, първият сенатор с индийски корени.

Известна е с обещанието си да промени системата от вътрешната страна, упорства за огромна промяна на полицията. Има и редица спорни решения, измежду които - отвод да проверява убийството на двама чернокожи от служители на реда преди пет години. Омъжена е за юриста Дъглас Емхоф, нямат деца. Камала е разпален кулинар, колекционира кецове. Името й на индийски значи " лотус ".

Смятана е за една от изгряващите звезди на Демократическата партия и мнозина не изключват, че това няма да е първата претендент президентска акция, в която взе участие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР