Към Земята се приближава астероид, става ясно от сайта на

...
Към Земята се приближава астероид, става ясно от сайта на
Коментари Харесай

Приближава ни астероид, опасност няма


Към Земята се доближава метеорит, излиза наяве от уеб страницата на Европейската галактическа организация. 160-метровият галактически обект ще бъде в най-голяма непосредственост до нашата планета на 28 август. Според предварителните калкулации на учените, метеоритът ще прелети на към един милион километра от Земята и ще бъде 40 пъти по-близо от Венера.
Преди месец бе обявено за различен метеорит с размерите на футболно игрище, който може да падне на Земята с възможност едно на 7 хиляди. Хипотетичният конфликт на планетата ни бе очакван за 9 септември. В формирания от Европейската галактическа организация лист на обектите, които провокират мощно безпокойствие измежду експертите, това небесно тяло бе на четвърто място. Още на първи август обаче, Европейската галактическа организация (ESA) и Европейската южна обсерватория (ESO) биха отбой, откакто стана ясно, че заплахата е намаляла и метеоритът ще прелети на повече от 6,7 милиона километра.
Много метеорити краткотрайно се появяват в листата на рисковите заради неустановеност в орбитите им, написа уеб сайтът earthsky.org. Тази неустановеност нормално идва от обстоятелството, че откакто за няколко нощи галактическият обект е открит от обсерваториите, след това избледнява мощно или изобщо излиза от зоната на наблюдаване. Когато още веднъж се появи в обсега на уредите, стратегиите за моделиране на орбита на астеромерите го разпознават като метеорит, открит по-рано. Това разрешава на астрономите да усъвършенстват хипотезите за хипотетичната му орбитата.За метеорити се считат галактически тела с диаметър над 30 метра.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР