Към този час специализирани полицейски операции текат на територията на

...
Към този час специализирани полицейски операции текат на територията на
Коментари Харесай

Десетки сигнали свързани с купуване на гласове във Варна само за ден

Към този час профилирани полицейски интервенции текат на територията на областите Монтана, София - област и Стара Загора против закононарушения, свързани с пазаруването на гласове и нарушаването на политическите права на жителите. До момента на територията на цялата страна са извършени общо 193 полицейски интервенции, при които са били арестувани 37 души. Това оповестиха от Министерството на вътрешните работи на брифинг по отношение на настоящите данни за резултатите от полицейските дейности, подхванати против закононарушенията, свързани с политическите права на жителите, съобщи кореспондент на " Фокус "

Към 10 часа през днешния ден 308 сигнала са получени за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите. Най-много са били сигналите в Бургас - 48 и във Варна - 44. 

237 от всички постъпили сигнали са свързани с пазаруване на гласове, 13 за непозволена пропаганда, 10 за заличаване на имущество, 3 за корпоративен избор и др, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. 

73 досъдебни производства са формирани досега, 47 са разследвани по надлежния ред, а 28 са бързите производства, стана още ясно на брифинга.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР