Към терена имало инвеститорски интерес, дори разговори с предходен областен

...
Към терена имало инвеститорски интерес, дори разговори с предходен областен
Коментари Харесай

Областният управител даде на Автомагистрали бизнес имот край Безмитна зона за строително депо

Към терена имало инвеститорски интерес, даже диалози с предишен регионален шеф, твърди източник на Флагман.бг

Добър парцел от 23 дка в непосредствена непосредственост до Безмитната зона на Бургас е бил възложен от Областна администрация на държавното дружество " Автомагистрали " ЕАД. Дружеството считало да употребява терена за депо за материали за поддържане на пътната настилка, излиза наяве от прессъобщение на Областна администрация.

Областният шеф Пламен Янев е подхванал действието в последните си дни на поста, с цел да може Автомагистрали да извършва " навреме да извършва поетите задължения към поддържането на автомагистралата ". 

На пръв взор концепцията не е лишена от смисъл, само че осведомени с процесите в администрацията разкриха пред Флагман.бг, че този терен до неотдавна бил обсъждан от вложители за откриване на произвеждане, даже някои от тях са ходили на сходен диалог с предишен регионален шеф. Смята се, че при всички положения теренът рано или късно щял да си откри притежател, който е подготвен да открие произвеждане, а не да го трансформира в хранилище.

Защо от всички държавни парцели Пламен Янев е решил да трансферира тъкмо този на държавното сдружение - остава мистерия. 

В известието до медиите от прессекретариата му прецизират, че държавната компания правила дейностите по превантивно, настоящо и зимно поддържане автомагистралите и не разполагало с подобаваща база в Бургас. Нужен им бил терен, който да разрешава " реагиране на всяка съответна обстановка да е от 30 до 60 минути ".

По информация на Флагман.бг 23-те дка са трансферирани за ръководство на държавното сдружение " Автомагистрали " ЕАД. Решението може да се преразгледа от идващия регионален шеф или в случай че държавното дружество не предприеме никакви ограничения до 5 години, парцелът ще се върне към активите на Областна администрация.

Очаква се тази седмица да встъпи в служба новият кабинет със длъжностен министър председател Димитър Главчев, а до 10-ина дни да се сменят и регионалните шефове. За Бургас към този момент има любимец за поста, който е добре прочут на локалната общност. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР