Към Samsung Electronics, която оглавява световния телевизионен пазар за 17-та

...
Към Samsung Electronics, която оглавява световния телевизионен пазар за 17-та
Коментари Харесай

Китайските конкуренти се доближават до лидера на TV-пазара Samsung

Към Samsung Electronics, която оглавява международния ефирен пазар за 17-та поредна година, се приближават китайските съперници. Това пишат наблюдаващи на корейското издание Business Korea, базирайки се на скорошно изследване на аналитичната организация TrendForce.

Въпреки че второто тримесечие на 2023 година едвам завършва, специалистите към този момент разгласиха прогнозите си за световните доставки на тв приемници за посочения интервал. Предполага се, че през април-юни производителите на тв приемници са пуснали към 46,63 милиона устройства, подобрявайки резултата от първото тримесечие със 7,5%.

Според TrendForce 43,37 милиона тв приемника са навлезли на международния пазар през януари-март. Сравнението с данните за предходната година демонстрира растеж от 2 %. Това е първото годишно нарастване за последните седем тримесечия, което демонстрира нормализиране на равнището на запасите след дълъг интервал на тяхното понижаване, акцентират анализаторите.

Експертите виждат главната причина за повишаването в нарасналата интензивност на марките от Китай по отношение на юнския шопинг-фестивал ″618″, който се организира в Китай всяка година на 18 юни. Това се потвърждава и от размера на доставките от страна на китайските производители. TrendForce счита, че през април-юни китайските компании Hisense и TCL са доставили надлежно 7,25 и 6,2 милиона тв приемника по целия свят. Това е с 21,2% и 19,7% по-високо от резултатите им през предходното тримесечие, а растежът на годишна база е надлежно 33,3% и 21,6%. Експертите означиха, че представянето на Hisense е най-впечатляващото в класацията на водещите телевизионни марки.

Независимо от това, Samsung Electronics остава водач на пазара, като анализаторите правят оценка тримесечните доставки на нейните тв приемници на 8 милиона единици. Компанията обаче записва тримесечен и годишен спад в доставките от 13% и 4,8%, което демонстрира възходящ конкурентен напън върху корейския снабдител.

Подобна е обстановката и с различен представител на Южна Корея – LG Electronics. Очаква се през второто тримесечие компанията да достави малко под 5 милиона тв приемника, намалявайки доставките с 12,3% и 6,7% по отношение на предходното тримесечие и предходната година.

Сред първите пет марки тв приемници е Xiaomi, която е пуснала 2,99 милиона тв приемника. Други производители са доставили малко по-малко от 18 милиона устройства през април-юни.

С взор към бъдещето TrendForce чака по-нататъшен растеж на доставките на тв приемници през третото тримесечие. Доставките би трябвало да се усилят с 13,5% спрямо второто тримесечие и да доближат 53 милиона единици. Експертите обаче предизвестиха, че потребителското търсене продължава да бъде лимитирано от високата инфлация и множеството консуматори избират да купуват по-евтини модели. Следователно, през последното тримесечие на 2023 година растежът на международния ефирен пазар може да се забави до 4,5%, като се вземат поради доставките през октомври-декември, за които прогнозите са 55,13 милиона единици.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР