„Към онзи момент, за който се пише в медиите, аз

...
„Към онзи момент, за който се пише в медиите, аз
Коментари Харесай

Рашков за класифицираната информация: Към онзи момент преподавах в УНСС

„ Към оня миг, за който се написа в медиите, аз съм бил завеждащ катедра „ Наказателноправни науки “ в УНСС. Не съм имал безусловно никаква служебна нужда да имам достъп до класифицирана информация “.

Това съобщи пред bTV служебният вътрешен министър Бойко Рашков във връзка казаното от някогашния началник на ДАНС Димитър Георгиев, че той е с лишен достъп до класифицирана информация за период от три години, като отнемането е преди две години.

„ Пита се в задачата за какво към оня миг не са оповестили този факт в медиите? Защо този човек афишира този факт, в случай че е реалност, в този момент, когато аз заемам длъжността вицепремиер и министър на вътрешните работи? Кому е нужно това след няколко години да се изнася в медиите?, попита Рашков.

Той добави, че Георгиев не може да го уязви, тъй като „ е прекомерно непретенциозен в доста връзки “.

По закон със своето назначение всички министри получават достъп до класифицирана информация.

„ Преди да се изричат такива като Димитър Георгиев, добре е да се оправят със закона. Поне този текст да бяха научили от Закона за отбрана на класифицираната информация и когато се изричат, да се изричат умело “, съобщи Бойко Рашков.

Той бе помолен да разяснява и казаното от отстранения шеф на Дирекция " Вътрешна сигурност " Стефчо Банков, че оказва невиждан напън върху чиновници на Министерство на вътрешните работи.

„ Не виждам смисъл да разясня изявление на чиновник, който към този момент не се употребява от моето доверие. Аз съм снел доверието си от него по съществени аргументи “, сподели вицепремиерът.

Банков съобщи и че Рашков е желал от него шефът на полицията в Пловдив да бъде задържан в болничното заведение.

„ За това към този момент ще му потърся отговорност, защото няма нищо правилно “, съобщи силовият министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР