Към настоящия момент, вече повече от месец и двата най-големи,

...
Към настоящия момент, вече повече от месец и двата най-големи,
Коментари Харесай

Скандален инвеститор иска да унищожи Кино Арена, гони 300% печалба чрез схема с офшорки на Кайманите!

Към сегашния миг, към този момент повече от месец и двата най-големи, и най-модерни мултиплекса в страната: Арена Запад (София, регион „ Илинден ", бул. „ Тодор Александров " 64) и Арена Младост (София, ж.к. "Младост "4) са затворени по разпореждане на „ американския вложител ".

Двата най-големи мултиплекса, първите в България, построени в годините, когато всички кина бяха затворени, приватизирани, превърнати в казина, нощни клубове, нощни заведения или супермаркети, не работят. Верните фенове на тези мултиплекси и кино почитателите се питат докога, а в това време в някои медии се появяват публикации, които жалят „ американския фонд ", поддържат затварянето на двете кина и страдат за вложенията, които този фонд ще направи навръх парцелите на двата мултиплекса, откакто несъмнено унищожи към този момент направените вложения в най-модерна кино техника, екрани, зали и изпрати на борсата към 200 чиновници.

Това ли е методът на „ американските фондове " и това ли е договорката, от която зависи капиталовият климат в България, както е написано в прочут народен всекидневник? Странна причина да се разясняват юридическите хватки и правосъдни пречки по отношение на парцелите на Кино Арена. Нищо по-естествено няма от това да се употребяват законови ограничения за запазването на парцелите и на големите вложения в двата мултиплекса. Инвестиции, направени за развиването на киноиндустрията и за приятното забавление на хората в България. Подозрително, нали?

Явно по тази причина и инспекцията на разочаровани кино фенове от прекъсването на работата на двата най-големи и най-модерни кино мултиплекса в страната демонстрира напълно друго.
Оказва се, че по този начин изнесената информация не дава отговор на истината. Публикациите са имали за цел единствено и само заплашване и напън върху съответните правосъдни и държавни органи, като по този метод по-бързо заграбят въпросните парцели. По този метод стотици поданици на София, а и освен (в Кино Арена Младост идват фенове от Ботевград, Монтана, Кюстендил) са лишени от опцията да се любуват на най-новите кино продукции, в най-модерните за това кино салони. В тези кина са провеждани постоянно прожекции за Домове за деца от друг вид. Питаме се дали „ Американският фонд " има това в предмета си на активност?



Единствената му цел е най-малко 300% лесна и бърза облага посредством машинация, като не може да се отхвърли, че този фонд очевидно е експерт в тази област. По информация от международните медии, през 2013 година Аполо правят машинация със договорка дълг против акции.

През 2007 година стартират да изкупуват задължения с понижение на една от огромните европейски логистични компании CEVA Logistics AG, със седалище в Швейцария. През това време чиновниците на CEVA със знанието на Аполо били притиснати да влагат $20 благ. във компанията под формата на закупуване на акции под опасността, че ще изгубят работата си, с обещанието, че компанията е постоянна и инвестицията ще им се възвърне до 15 пъти. Цялата интервенция трае до 2013 година, когато Аполо вършат договорка debt-for-equity swap - договорка за реструктуриране на компанията, при която целият им дълг се обръща в благосъстоятелност на компанията, а цената на закупените акции от чиновниците се обезценява до нула и те губят своите спестявания.

Служителите на CEVA водят и до през днешния ден дело за нарушен fiduciary duty. В случая Аполо носи отговорност към чиновниците акционери). Делото се води пред „ Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати ". Същата тази комисия през 2016 година глобява Аполо $52,7 благ. за корист с комисионни от вложители, която е най-голямата санкция до момента за подобен вид закононарушение. Част от злоупотребите включват дарове за любовници на банкери в Аполо, които са били заплащани с пари от пенсионни фондове, за които са отговаряли Аполо.

По информация* за „ интензивностите " на Аполо от публикации в New York Post, Financial Times, Reuters и Bloomberg, сега компанията е съдена за хипотетични злоупотреби от своя дъщерна компания - застрахователното сдружение Athene Holding. Аполо основават през 2009 година Athene Holding, занимаваща се със застраховки живот и пенсионни фондове, осигуряващи на клиентите й годишни ренти. Интересна е структурата на компанията. Аполо са притежател единствено на 10% от компанията, само че имат 45% управнически избор и менажират компанията.

Схемата е следната: Аполо основават, без значение от себе си, капиталово колело, което да обслужва Athene Holding и да изкупува distressed assets (проблемни активи) в портфолиото на Athene. За всяка договорка Аполо получават комисионна, при което Athene Holding стартира стремглаво изкупуване на активи, което доближава $130 милиарда. През 2017 Аполо взимат $318 млн., а през 2018 година взимат $400 млн, което се равнява на 1/3 от всички мениджърски комисионни на компанията и трансформира Athene Holding в cash cow (дойна крава) за кеш на Аполо The Central Laborers Pension Fund, акционер в Athene Holding, започва дело във Върховния съд на в Ню Йорк против Аполо. Становището е, че Аполо употребяват позицията си във компанията да си надписват комисионни по „ екстравагантни контракти ", с които взимат по няколко стотин милиона годишно над това, което им се поставя и The Central Laborers Pension Fund желаят да върнат парите, с които са ощетени другите акционери.

Athene Holding е обвързвана с още един скандал към Аполо. Caldera Holdings, учредено от Имран Сидики, някогашен чиновник на Аполо, е завел дело във висшия съд в Ню Йорк за нанесени загуби в размер на $1.5 милиарда, поради оказване на напън върху вложители и клиенти за нанасяне на щета на Caldera Holdings. Историята е следната: Имран Сидики основава Caldera Holdings, застрахователна компания конкурентна на Athene Holding. Нещо, което по никакъв начин не се харесва на Аполо и завеждат дело в нюйоркския съд против Имран Сидики за нарушена non-compete уговорка.

Делото е извоювано от Имран Сидики. Големият раздор се случва при опитите на Caldera Holdings да закупят American Equity Investment Life. Аполо употребяват правни и търговски хватки за покачване на редица лъжливи обвинявания против Caldera Holdings, с което да стопират бизнес интервенциите на компанията. В допълнение към това има обвинявания против Аполо за потребление на комерсиално въздействие за прилепяне на фирмите, които желаят да вършат бизнес с Caldera Holdings. Делата сред двете застрахователни сдружения не престават, като единият от огромните въпроси е съдът, който ще взема решение диспута. Имран Сидики желае американския съд да реши диспута, само че Аполо употребяват правни хватки въпросът да се взема решение от съда на Бермуда.

Как в този момент да си разбираем пристрастието на анонимните създатели, които в изявленията си очевидно пазят тъй наречените "американски " капиталов фонд? И откритото неуважение към заплашването на правосъдната система, чиято цел да бъдат издадени решения в интерес на „ горкия " фонд? И не се регистрира обстоятелството, че с сходни решения се нарушават ползите на други американски бизнеси, които напълно действително и очевидно към този момент над 20 години са в България, развиват се сполучливо и дават работа на стотици хора в цялата страна. Кината Арена са национално показана киноверига, която е направила и не стопира да прави големи вложения в строителство на съвременни мултиплекси и съоръжение с нова кинотехника, и дава на феновете положителни условия за забавление и развлечение с филмите на едни други американци, които вършат и популяризират почтени творби за забавление и просвета, добре известни са по света и у нас и не се крият.

За разлика от незнайните на необятната аудитория компании „ Лето Инвестмънт " АД и „ Лето Инвест " ООД, чийто интерес не е инвестиция, а опит за добиване на няколкократна облага от закупуването на апетитните парцели на смешна цена и строителство без идея. Много е необичайно по какъв начин по този начин „ американски фонд " ще желае да отстрани най-големите мултиплекси с едни от най-хубавите зали освен в България, а и в Европа, в които се демонстрират главно американски продукции и с това да навреди на бизнеса на своите сънародници, Холивудските предприемачи.

Съвсем неуместно в публикациите биват забъркани и посолства на непознати страни, които сякаш щели да вземат отношение. Как тъкмо ще се извърши тази интервенция и кои са тези посолства, които ще рискуват престижа на страните, които съставляват в България в отбрана на едни американски вложения против други, които към този момент сполучливо се развиват в България? Насочването на вниманието към регистрацията на Кино Арена ООД в Стара Загора също е спекулативно. Предвид осъществяването на активност на територията на цялата страна, компанията може да бъде записана, където и да е в България. Къде обаче е регистриран „ американския " фонд, който „ стои " зад нагоре упоменатите компании? Кое е по-открито: регистрация в Стара Загора или офшорка на Кайманите, Бермуда или на някой различен комфортен остров?

Скандалното в тази ситуация е, че след няколко пасквила в медиите от кръга "Капитал ", всички съдии от Окръжния съд в Стара Загора са си създали отказ от проблема в съда.

Какво е това, в случай че не безразсъден боязън, че в случай че правораздават заслужено ще се трансфорат в цели на една малотиражка и няколко незначителни електронни страници?!

Крайно време е магистратите да проявят храброст и да се избавят от страховете си, с цел да може кината "Арена " да отворят порти и да радват феновете на качествени филми, а не да се трансфорат в пустеещи хангари, които с лека ръка ще бъдат разпродадени или превърнати в хипермаркети!


*Източници:

https://nypost.com/2017/08/04/leon-blacks-apollo-global-sued-over-alleged-fraud/
• https://nypost.com/2016/08/24/apollo-to-pay-52m-for-misleading-investors-on-fees/
• https://nypost.com/2017/12/16/judge-skeptical-of-partnership-claims-in-apollo-global-suit/
• https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-04-18/apollo-draws-fury-from-small-time-investors-who-lost-everything
• https//nypost.com/2016/01/30/ex-managers-of-ceva-logistics-ask-sec-to-look-into-abuse-of-fiduciary-responsibility/
• https://www.ft.com/content/edf0c402-861c-11e8-a29d-73e3d454535d
• https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-10-12/leon-black-s-apollo-money-machine-sparks-wall-street-blood-feud
• https://www.reuters.com/article/us-apollo-glo-mgmt-lawsuit-caldera/apollo-global-ceo-leon-black-sued-by-caldera-holdings-idUSKBN1K30BV
• https://www.ft.com/content/06438914-9926-11e9-8cfb-30c211dcd229

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР