Към настоящия момент в проекта за актуализация на бюджета на

...
Към настоящия момент в проекта за актуализация на бюджета на
Коментари Харесай

Пътищарите искат с нова комисия да си осигурят плащанията

Към сегашния миг в плана за актуализация на бюджета на Република България няма заложени средства за доразплащане на към този момент осъществените ремонтни действия по Републиканска пътна мрежа. В разгара на строителния сезон се притесняваме, че би могло да се стигне до неработещ парламент, което ще остави не позволен още дълго време проблема с разплащането по осъществените действия по настоящ ремонт и поддържане. Това се споделя в писмо на Българска браншова камара (БКК) " Пътища ", входирано в Народното събрание, с искане да бъде взето решение за предприемане на дейности от Агенция " Пътна инфраструктура " за реализиране на дейностите по поддържане на Републиканската пътна мрежа.

Предвид нуждата да бъде приключен процесът по разплащането за пътните поправки и обезпечаването на опция за обикновено протичане на работния развой в пътно-строителния отрасъл, от браншовата организация молят да бъде преразгледано Решение Обн. Дъждовни води. бр. 32 от 26 Април 2022 година на Народното събрание за предприемане на дейности от Агенция " Пътна инфраструктура " за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа.
 ББК Пътища ще търси дължимите си пари за пътно строителство по правосъден път
ББК Пътища ще търси дължимите си пари за пътно строителство по правосъден път

В актуализацията на бюджета не са били планувани средства, за поетия от страната ангажимент

ББК " Пътища " предлага да бъде образувана комисия, аналогична с Междуведомствената работна група под юрисдикцията на Министерски съвет, която да направи нужните инспекции и констатации. Според пътищарите по този метод функционалностите на Народното събрание ще бъдат реализирани от Министерски съвет,ще бъде предпазен държавният интерес и компаниите ще бъдат задоволени, посредством инспекции, констатации и всичко належащо за излизане от тежката обстановка.

" Във връзка с непрекъснатия разговор сред Управителния съвет на ББК " Пътища " и всички заинтригувани държавни институции, подчертаваме, че досега нямаме показани ясни и точни решения по поставените проблеми в пътния отрасъл. Многократно информирахме страната и жителите на Република България за обстановката и несправедливите обвинявания към всички работещи в бранша. Всички наши старания за намиране на излаз, приключиха с тромави процедури ", се акцентира в писмото.

" В рамките на 2021 година се образуваха 45-то, 46-то и 47-то Народно заседание, което е без казус в българската история. В разследване на късия мандат на първите две, не можаха да бъдат образувани настоящи парламентарни комисии, което докара до пагубната обстановка в Сектор " Пътища " . Назначена бе Междуведомствена за инспекция на договорите по настоящ ремонт и поддържане, която показа на държавното управление. Още един път желаеме да подчертаем, че той включва погрешни констатации. Липсата на настоящи механизми от страна на държавното управление оказва необратимо въздействие върху цялата пътна инфраструктура " акцентират от браншовата камара.
 Пътищарите стопират всякаква активност
Пътищарите стопират всякаква активност

Причината е неналичието на средства в актуализацията на бюджета за разплащане на осъществени към този момент действия

От ББК " Пътища " декларират, че поддържането на тепубликанската пътна мрежа е от голяма важност за националната сигурност и неналичието на решения основава предпоставки за животозастрашаващи обстановки и загуба на човешки животи. " Наш общ дълг е да защитим живота и здравето на всички ползватели на пътната мрежа. Предприемането на безапелационни решения и ограничения по отношение на пътно-строителния бранш е жизненоважно и за браншът осигуряващ прехранване на близо 100 000 души ", показват пътищарите.

От Българска браншова камара " Пътища " декларират подготвеност за продължение на разговора с страната и са безапелационни, че ще защитят ползите на своите членове по всички законоустановени способи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР