Към настоящия момент съпоставено с миналата година имаме повече от

...
Към настоящия момент съпоставено с миналата година имаме повече от
Коментари Харесай

От пожарната са регистрирали над 1000 произшествия повече тази го...

" Към сегашния миг съпоставено с предходната година имаме повече от 1000 катастрофи повече. Те не се дължат единствено на пожарите. През предходната седмица имахме и стихии, които засегнаха Велико Търново, Нова Загора, Казанлък, тъй че е динамична ситуацията от позиция на катастрофи, само че са повече от предходната година. Валежите от дъжд при започване на годината са причина за високата растителност, която основава в допълнение затруднения при пожар ", сподели Джартов.

" Рисковете за пожари са предпоставени от високите температури, растителността е извънредно висока, към този момент е суха, тъй че всяка една активност, която е обвързвана с палене на огън, обособяване на искри допуска и висок риск от пораждане на пожар ", заключи шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”.

 
Джартов разяснява и обстановката в Сакар планина, където от неделя бушуват пожари.

 

" Обикновено възникването на пожари в Сакар планина е вследствие на човешка активност - изхвърляне на фасове, разчистване на пасища, рискът постоянно е огромен. Продължава работата на булдозера, който ни беше възложен в неделя, тъй че да бъдат построени спомагателни просеки и да не се допусне разпространение на пожара. Според мен през днешния ден в късния следобед ще се оправят сътрудниците с пожара ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР