Към настоящия момент пожарът на територията на горската площ, между

...
Към настоящия момент пожарът на територията на горската площ, между
Коментари Харесай

Каква е актуалната обстановка на пожара край Пазарджик към сегашния момент?

Към сегашния миг пожарът на територията на горската повърхност, сред селата Лесичово и Калугерово, е локализиран.

Има единствено едно тлеещо огнище, към което е ориентирано вниманието на пожарникарите. Това е открит склад за предпазване на към този момент добити дърва и към този склад са ориентирани напъните на всички, които се борят с огнената буря. Дими и се вижда дим от това интензивно огнище. За да бъде обезвредено, то ще бъде зарито с пръст от двата булдозера на частните компании, които са на мястото взаимно с представители на Горското стопанство.

Голяма помощ е била оказана за гасенето на пожара от хеликоптера, който е бил изпратен. Още тази заран са били почнали гасителни дейности, като на борда на хеликоптера е имало и представител на пожарната, с цел да насочва водача накъде да бъде изсипвана водата. Хеликоптерът е Ми-17 от авиобаза Крумово и се оповестява, че е направил доста облитания над пожара.

Също по този начин булдозери на частни компании са работили за оширяване на просеките сред обитаемоте места и зоната на пожара по този начин, че да не трансферира тези просеки и да не се популяризира.

Няма заплаха за момента пожарът да се популяризира в нито една от посоките, както няма и заплаха за обитаемоте места.

Пожарникарите се надяват времето да бъде благосклонно, с цел да могат да локализират и потушат напълно пожара в границите на днешния ден.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР