Към настоящия момент не са открити двамата български граждани, издирвани

...
Към настоящия момент не са открити двамата български граждани, издирвани
Коментари Харесай

МВнР: Не са открити двамата български граждани, издирвани в Антакия и Искендерун

Към сегашния миг не са открити двамата български жители, търсени в градовете Антакия и Искендерун, оповестяват от Министерството на външните работи.

Посолството ни в Анкара е отправило искане към здравното министерство на Турция за даване на информация за потърпевши български жители, настанени в здравни заведения. Засега няма подадени такива данни.

В Консулската работа към посолството е основана организация по изключително приемане, при нужда, на заявки за документи за пътешестване на български жители, потърпевши от земетресението, искащи да се изтеглят в България.

Във вторник стана известно, че околните нямат новини за 30-годишната Айлин, майка на две дребни деца. В Ситуационния център на Министерство на външните работи е получен сигнал, че тя се е намирала хипотетично в гр. Антакия, провинция Хатай.

Посолството на България в Анкара е подало сигнал към Председателството за ръководство на бедствия и изключителни обстановки. Понастоящем турската страна не разполага с информация за лицето.

Все още се търси и мъжът с български паспорт, липсващ в град Искендерун.
" Неговите родственици са отишли на място и Консулската работа е по отношение на тях ", изясни преди този момент министърът на вътрешните работи Николай Милков.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР