Към момента затягане на мерките в столицата не се предвижда.

...
Към момента затягане на мерките в столицата не се предвижда.
Коментари Харесай

Без затягане на мерките в София засега

Към момента стягане на ограниченията в столицата не се планува. Това стана ясно след съвещание на спешния щаб. Не се планува и ротация или прекосяване на учениците към онлайн образование, стана ясно от думите на регионалния шеф Иван Кючуков, представен от Българска национална телевизия.

В София са разкрити над 2000 кревати за лекуване на коронавирусна зараза. Според шефа на СРЗИ доктор Данчо Пенчев сега има задоволително свободни кревати, които да поемат нуждаещите се пациенти.

Директорът на Специализираната болница по Детски заболявания „ Проф. доктор Иван Митев “ доктор Благомир Здравков на собствен ред заяви, че все още има по-сериозен напън към персоналните лекари и поради по-лекото протичане на Омикрон по-малко деца имат потребност от лекуване в болница.

Д-р Здравков посочи, че в Педиатрията сега има две свободни Коронавирус кревати, само че в столицата като цяло те са задоволително. По искане на регионалния шеф се изследва опцията за откриване на спомагателни детски кревати, които при нужда да поемат лекуването на деца от други градове на страната.

Увеличават се обаче инфектираните и карантинирани медици.

Обсъжда се и опцията за битка със скритата заболеваемост. Целта е да не се позволява контактни на инфектирани с ковид да се разхождат свободно из града. Една от опциите е служители на реда да наблюдават с кого отиват пациентите с ковид за лекуване в болница и да го подават като контактен в РЗИ, стана ясно от думите на Иван Кючуков. В петък щабът още веднъж се събира, с цел да вземе съответни решения по този въпрос.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР