Към момента все още нито един хотелиер не е получил

...
Към момента все още нито един хотелиер не е получил
Коментари Харесай

Христо Проданов: Към момента нито един хотелиер не е получил помощ за настанените бежанци

Към момента към момента нито един хотелиер не е получил помощ за настанените украински бежанци.

Това заяви министърът на туризма Христо Проданов:

" Администрирането, събирането и обработването на данни от 24-ти февруари до 31-ви март ще стартира от 1-ви до 5-и април. Всички, които са настанили такива хора, ще имат опция да си подадат своите заявки. Към момента са към 680 места за настаняване, в които са посрещнали хора от Украйна ".

Засега не се планува частни домове да получават сходна помощ от българския бюджет, защото не може да се подсигурява транспарантното консумиране на парите:

" В тази връзка ние няма по какъв начин да наблюдаваме частните домове и квартири, тъй като те не са регистрирани към ЕСТИ, те нямат такава платформа. Другото, което е, ние изпращаме такива инспекции неочаквани, които да ревизират на другите места дали в действителност са толкоз хората, което няма по какъв начин да се случи в частните квартири и домове ".

Проданов сподели още, че Министерство на туризма ще опита да компенсира отлива на украински и съветски туристи по нашето Черноморие:

" Умерен оптимист съм. Голям капацитет имаме в Румъния, в Полша и в Сърбия и Северна Македония, общо взето в прилежащите дестинации, като се надявам и българите тази година още веднъж да си останат в България ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР