„Към момента в Софийската градска прокуратура не са представени доказателства

...
„Към момента в Софийската градска прокуратура не са представени доказателства
Коментари Харесай

Прокуратурата: Няма доказателства за изнудване на Васил Божков

„ Към момента в Софийската градска прокуратура не са показани доказателства да е имало упражнено непозволено влияние и насила по отношение на Васил Божков. Не разполагаме и с доказателства да е било осъществено изнудване, за което е формирано досъдебното произвеждане “. Това декларират от държавното обвиняване в известие до медиите, оповестено на формалната им Фейсбук страница.

На 21 март в прокуратурата били подадени три плана на постановления за привличане на политически лица в качеството им на обвинени във връзка изнудването на Васил Божков.

От обвиняването споделят, че документите не съдържали автограф, не било посочено име, а единствено длъжността на проверяващия служител на реда. „ Разследващите служители на реда нямат пълномощия да повдигат обвинявания на лица, членове на Министерския съвет все още на действието “, допълват от там.

Разследвания за закононарушения, осъществени от лица от Министерския съвет, се вършат единствено от следовател, който принадлежи към правосъдната власт. Това е за гаранция против възможен произвол и корист с власт.

„ Във връзка с порочно осъществените на 17.03.2022 година претърсвания и изземвания, които не могат да бъдат повторени, присъствалите на тях поемни лица ще бъдат разпитани от следовател, а на конфискуваните предмети и движимости ще бъде осъществен оглед “, споделят още от държавното обвиняване.

„ Ще бъдат разпитани от следовател наново очевидците, чиито разпити са извършени от незапознат орган – проверяващ служител на реда към Министерство на вътрешните работи “, допълват още от прокуратурата.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР