Към момента в Българската агенция за инвестиции в процес на

...
Към момента в Българската агенция за инвестиции в процес на
Коментари Харесай

Проекти за 2,2 млрд. лв. са в процес на сертификация в БАИ

Към момента в Българската организация за вложения в развой на узаконяване са 54 плана на обща стойност 2,2 милиарда лв., които ще открият 4500 работни места, сподели пред публицисти Стефан Савов, заместник-министър в Министерството на нововъведенията и растежа.

От основаването на БАИ са привлечени 30 милиарда лв. вложения и са разкрити 85 000 работни места, уточни той. Целта ни е да съкратим периода за предоставяне на документи на вложителите и той да е по-малък от два месеца, сподели още Стефан Савов. 

Богдан Богданов, изпълнителен шеф на Българската организация за вложения, сподели, че задачата на БАИ е да увеличи стандарта на живот на българите и да основава производства с висока добавена стойност. БАИ прави нова интернет страница, която да разреши на сегашни и бъдещи вложители да намират това, което им е належащо, добави той. Дигитализацията ни дава опция да предлагаме по-добра и по-бърза услуга на вложителите. Синергията с другите държавни институции, с локалната власт и с бизнеса съща е доста значима за привличане на вложители, уточни Богданов.

Пловдив е най-привлекателното място за задграничните вложители у нас. Градът е привлякъл над три милиарда евро вложения през последните 20 години и е в първите три места за привличане на вложители в Европа, сподели Богдан Богданов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР