Към момента това важи само за моделите V-Klasse и Vito, ...

Към момента това важи само за моделите V-Klasse и Vito,

Нов вид нафта за дизеловите Mercedes-и

Към момента това важи единствено за моделите V-Klasse и Vito, само че се допуска, че в случай че тези две горива са сполучливи, те ще могат да зареждат и останалите дизелови мотори на Mercedes. По-конкретно става дума за Биодизел B20 и HVA хидрогенирано биогориво, които могат да работят с нагоре упоменатите мотори, без да се постанова никаква трансформация.

Биодизел B20 се състои от 20% биодизел и 80% дизел, по този начин че понижава излъчванията на нездравословни частици заради по-висока централизация на растителни масла в съпоставяне с елементарния дизел B7. Голямата разлика е, че в този момент производителят разрешава потреблението му, предпазвайки клиентите от всевъзможни проблеми.

Второто е HVA хидрогенирано биогориво, известно още като HVA растително масло. Технология, която разрешава на дизеловото гориво да се отърве от изкопаемите горива, което го прави 100% възобновимо. То е по-чисто от общоприетата нафта, така като не отделя въглероден диоксид, тъй като в процеса на образуването му се смесват растителни масла, скотски мазнини и се отстранява целият О2 и сяра.

Източник: fakti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg