Към момента ситуацията около разпространението на коронавируса в София не

...
Към момента ситуацията около разпространението на коронавируса в София не
Коментари Харесай

Фандъкова: Трябва да сме готови за по-строги мерки в София


Към момента обстановката към разпространяването на ковид в София не изисква стягане на режима, само че тя е динамична и би трябвало да сме готови всичко. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в ефира на Българска национална телевизия.

Фандъкова не изключи опцията от налагане на по-строг режим в София, в случай че обстановката в града ескалира. Думите ѝ идват, откакто през вчерашния ден бе наложена двуседмична карантина на Банско, при която се не разрешава влизането и излизането от обитаемото място, а напредването по улиците би трябвало да е единствено при нужда.

“Привърженик съм на допустимо най-строгите ограничения, тъй като всички виждаме, че в случай че има нещо несъмнено, това е, че изолацията оказва помощ за понижаване на разпространяването на коронавируса”, разяснява тя.

“Най-важно беше да ограничим изискванията за скупчване на хора, по тази причина и отворихме Синя и Зелена зона”, разяснява тя. По думите ѝ през вчерашния ден, в първия ден на гратис паркиране в центъра на града, не е имало скупчване на коли.

С повече от една трета са намалели пасажерите в софийското метро, като във вторник техният брой е паднал под 100 хиляди, заяви столичният кмет. За съпоставяне в елементарен работен ден столичната железница се употребява от към 340 хиляди души.

Заради хубавото време обаче, в парковете се вижда приток на хора. Фандъкова прикани за съблюдаване на ограниченията за обществена изолираност. Що се отнася до туристите в града, няма публична информация за техния брой. Хотелите обаче не престават да работят и Фандъкова прикани за отговорност. “Там, където няма дисциплинираност, има и санкции”, акцентира тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР