Към момента от него могат да се възползват само модернизирани

...
Към момента от него могат да се възползват само модернизирани
Коментари Харесай

Швеция пусна в действие първото електрическо шосе

Към момента от него могат да се възползват единствено осъвременени коли

В асфалта е прокаран канал с инсталирана в него контактна релса, която зарежда транспортното средство

В Швеция бе открит първият електрифициран асфалтов път, по който могат да се движат осъвременени транспортни средства, заяви английският Гардиън.

За разлика от други сходни планове, пътното платно в Швеция не е предопределено за безжично зареждане на коли и камиони в придвижване. То работи на принцип, сходен на метрото, и още по-точно като на играчките Scalextric.
още по тематиката
В асфалта е прокаран канал, в който е инсталирана контактна релса. Именно тя зарежда автомобила с ток. За да получи сила, автомобилът се нуждае от специфичен токо-приемник. Това изисква рационализация, защото серийните машини нямат сходно съоръжение.

В момента е пуснат в употреба електрифициран тестов сектор с дължина към 2 км. Но шведските управляващи към този момент са изготвили карта за бъдещо уголемение на пътя. Твърди се, че построяването на сходна електрическа линия е 50 пъти по-евтино в сравнение с трамвайна линия.

Тестовият сектор е разграничен на сектори от 50 метра, с цел да се подава напрежение единствено към този откъслек от пътя, към който в даден миг е включен автомобилът. При наводнение на линията със „ солена вода “, напрежението на повърхността остава единствено 1 волт.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР