Към момента общият брой на официално регистрираните заразени с морбили

...
Към момента общият брой на официално регистрираните заразени с морбили
Коментари Харесай

Официално регистрираните заразени с морбили у нас са 45

Към момента общият брой на публично записаните инфектирани с морбили е 45. Това заяви шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания и епидемиолог проф. доктор Тодор Кантарджиев.

„ Към 25 февруари в референтната лаборатория има три нови доказани случая на инфектирани с морбили - две са на бебета от София, във възраст преди имунизация, и едно дете от град Самоков “, уточни проф. Кантарджиев, като уточни, че всички те са приети в болница в софийски лечебни заведения.

„ Към момента публично записаните са 45 случая на инфектирани с морбили. От тях доказани в Националната референтна лаборатория на центъра са 27. Като 17 от болните са от област Благоевград, 7 са от град София и трима от София област “, заключи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

По думите му все още не може да се приказва за зараза, тъй като това са обособени епидемиологични случаи на гърмежи. „ За зараза може да се приказва, когато е наранена област и когато се популяризира в разнообразни области. Ако всички подлежащи и неимунизирани деца до 8-годишна възраст се имунизират, няма да допуснем зараза в нашата страна “, съобщи епидемиологът.

„ По данните на Центъра за разбори и публично здраве над 90% са имунизирани срещу морбили през 2018 година “, сподели още той.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР