Към момента няма конкретна заявка за ремонт на украинска техника,

...
Към момента няма конкретна заявка за ремонт на украинска техника,
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Търсим решение, така че въздушното ни пространство да се охранява само от български самолети

Към момента няма съответна поръчка за ремонт на украинска техника, сподели ръководителят на Комисията по защита

“Изразявам остро отвращение във връзка с вандалския акт в българския културно-информационен център в Битоля. От Българска социалистическа партия изрично го осъждаме и призоваваме македонското държавно управление да предприеме доста бързи ограничения за определяне на отговорните. ” Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната Комисия по защита Атанас Зафиров в предаването “Офанзива ” по Nova News.

Според Зафиров това е още едно проявяване на почналия развой в Република Северна Македония на възобновление на антибългарска изразителност и език на омразата.

“Поскъпването на горивата не е развой единствено в България, само че е реалност, че у нас горивата са с към 10% по-евтини от средноевропейските ”, означи социалистът, съгласно който това се дължи на обстоятелството, че българската рафинерия работи най-вече с съветски недопечен нефт.

“Но някои институции дължат отговори. От март месец има провекра на Комисия за защита на конкуренцията, която към момента не е дала резултат. При изискване, че имаме трайно понижаване на цената на съветския нефт, а в това време – трайно нарастване на цените на горивата, това би трябвало да бъде обект на доста сериозен разбор ”, означи Зафиров.

По неговите думи Министерството на защитата и Комисията по защита търсят решение, тъй че българското въздушно пространство да бъде охранявано единствено от български самолети. “Част от това изискване, несъмнено, е летяща авиация ”, добави той.

“Преди две седмици Комисията по защита бяхме на посещаване в “Авионамс ”. Това е един доста добре работещ цех, който може да поеме огромна част от обслужването и ремонта на нашите самолети, само че не изцяло. Трябва да бъдат търсени спомагателни решения ”, сподели още ръководителят на парламентарната комисия.

Той уточни два разновидността – самолети втора употреба или самолети чартърен. “Най-важното е да не изгубят качествата и водачите, които летят ”, акцентира Атанас Зафиров, добавяйки, че Министерството на защитата води диалози в тази посока.

“Към момента няма съответна поръчка за ремонт на украинска техника в България. Водени са предварителни диалози с “Терем-Холдинг ”, само че до завършване не се е стигало ”, сподели още Зафиров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР