Към момента няма данни за засегнати български граждани от новия

...
Към момента няма данни за засегнати български граждани от новия
Коментари Харесай

Трима българи са блокирани в Ухан, но болни няма

Към момента няма данни за наранени български жители от новия ковид (2019-nCov) в Китай, оповестиха в понеделник от Министерство на външните работи. Българското посолство в Пекин е в непрекъснат контакт с тримата наши сънародници в град Ухан като се разискват разновидности за тяхното извеждане. Китайските управляващи предлагат задграничните жители да не напущат страната. По настоящи данни от 20 януари на Националната администрация за миграция на Китайската национална република през 2019 година българите в континентален Китай (без Хонконг, Макао и Тайван) са общо 373 души, от които 195 работещи и 134 учащи. Най-много българи има в градовете Шанхай и Пекин, както и в провинция Дзянсу.

Българският отбор от Пекин се е върнал и е под наблюдаване

Междувременно от Пекин се завърна българският училищен отбор " Пролет " от Петрич, който бе поканен да взе участие в китайския новогодишния карнавал. Ансамбълът от 16 танцьори, четирима техни ръководители и трима представители на локалната власт бяха в екипа, който трябваше да показа страната ни на Световния карнавал в Пекин, който обаче бе анулиран поради взетите противоепидемични ограничения.

Главният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев заяви, че ансамбълът е бил посрещнат на летището, прегледан и са им били дадени инструкции по какъв начин да работят при поява на признаци. По думите му е малко евентуално те да са се заразили с новия китайски вирус, защото не са имали съвсем никакви контакти.

“Те съвсем на никое място не са ходили, даже подаръците не са си взели, тъй като в Пекин всичко е било затворено. На влизане и излизане от хотела са били термометрирани. 14 дни ще бъдат под здравно наблюдаване и ще им бъде мерена температурата всеки ден. Получили са инструкции по какъв начин да работят при насърчаване на признаци, което е допустимо, тъй като те отиват в регион с оповестена грипна зараза “, изясни Кунчев. При поява на признаци ще бъдат изолирани в инфекциозното поделение на болничното заведение в Петрич и ще им бъдат взети проби първо за вирусите, които все още могат да се изследват.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР