Към момента няма данни да е на българска територия. Това

...
Към момента няма данни да е на българска територия. Това
Коментари Харесай

МВР с информация за македонеца, заподозрян за бруталното убийство на 14-годишно момиче

Към момента няма данни да е на българска територия. Това съобщиха от Министерство на вътрешните работи в отговор на питане дали в България се намира мъж, за който се твърди, че е обвързван с отвличането и убийството на 14-годишно момиче в Република Северна Македония. Няма данни той да е разгласен за интернационално търсене, споделиха още от Министерство на вътрешните работи за Българска телеграфна агенция.

Късно нощес в Северна Македония са арестувани трима души за убийството на 14-годишно момиче от Скопие и на 74-годишен мъж от Велес.

Тялото на жертвата е открито в чувал с вързани ръце и крайници. Преди това тийнейджърката била отвлечена, оповестява NOVA.

Днес министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски съобщи, че се търсят още двама души, за един от които има данни, че е отпътувал първо за Белград, а по-късно за България.

Ученичката от Скопие беше оповестена за изчезнала на 27 ноември към 8:30 ч. сутринта на потегляне за учебно заведение и в продължение на седмица медиите всеки ден задаваха въпроси към полицията дали издирването ѝ има резултат. В късните часове в неделя от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че тялото на момичето е открито простреляно наоколо до Скопие.

Край Велес пък беше открит мъртъв и 74-годишен мъж, разгласен за липсващ на 24 ноември.

От полицията прецизираха, че са задържани обвинени за осъществяването и на двете убийства, а един от обвинените е избягал отвън страната. Медиите в Северна Македония откриха зад буквите на главния уредник Л.П., посочени от полицията, водач на неголяма политическа партия в страната.

На конференция вътрешният министър Спасовски удостовери, че всички обвинени са от тази партия, чиято централа е била претърсена дружно с още обекти в Скопие и Велес. По думите на Спасовски има събрани доказателства за 5 лица, които са взели участие в отвличането и убийството на момичето, 3 от които са арестувани, а главният уредник е отвън страната. Той е отпътувал с юриста си за Белград, след което към България.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР